Verslavend!

“Dansen is zó leuk, het is zelfs verslavend!”, zegt CKB cursist Xenia Weezenaar. Haar docente Petra Hoek kan dit beamen: “Zelf dans ik gemiddeld zo’n 25 uur per week, het is dan ook mijn vak. En elke dag geniet ik van het enthousiasme bij kinderen, jongeren, volwassenen én senioren. Ik heb zelfs een leerlinge van dik in de 90! Voor senioren pas ik de lessen zo aan dat ze tot op hoge leeftijd kunnen dansen.”
Xenia volgt bij het CKB: Caribbean Showdance-Ladies Styling en Zumba Gold. “Voor mijn gevoel dans ik al mijn hele leven. Met Petra (en mijn man) ga ik zelfs elk jaar naar Spanje om daar te dansen (salsa). Als ik een paar weken geen les heb voel ik me gelijk stijver en sta ik te popelen om weer te beginnen. Je voelt je fitter, vrijer, je verlegt je grenzen én leert nieuwe mensen kennen, heel gezellig! Ik doe ook mee met presentaties, onlangs nog bij de dansvoorstelling in De Maagd en bij de Beurs voor Ouderen.”

interview met Xenia en Petra

Petra legt uit: ik stimuleer iedereen om steeds een stapje verder te gaan. Dit geldt voor jong en oud. Ook 55plussers ontwikkelen zich volop en verbazen zichzelf. Je zou eens moeten komen kijken, wat ze allemaal bereiken! Natuurlijk pas ik voor hen tempo en bewegingen aan en als je niet mee wilt doen met een presentatie is dat ook prima: niets moet. Zelfs als je moeilijk ter been bent kun je nog dansen, daarvoor geef ik de speciale cursus zitdans. Ook de deelnemers van het ouderenproject Tijd van je leven hebben hiermee kennis gemaakt.” Petra is o.a. opgeleid om senioren les te geven, maar ze doceert ook andere leeftijdsgroepen zoals bij Piloxing Barre en streetdance. “Streetdance geef ik ook op basisscholen en in de wijk. En zo enthousiast als jonge mensen zijn, zo enthousiast zijn ook de 55plussers, dat zie je wel aan Xenia! Je kunt op latere leeftijd nog prima beginnen met dans. Je voelt je gegarandeerd beter, krijgt een goede balans, werkt aan je gezondheid en geniet samen met anderen. Extra leuk is ook de cursus salsa voor senioren die van start gaat zodra onze groep compleet is.”
Cursist Xenia: “Ik zou iedereen willen aanraden: ga lekker dansen. Probeer het gewoon, je kunt bij het CKB gelijk aan de slag, ook als je al wat ouder bent. Je mag eerst gratis proberen tijdens een proefles. Zo ben ik ook begonnen en kijk nu, haha … Dus, veel dansplezier!”

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl