Van piano naar zang: een verrassende carrière switch

Cursist Doris Kroon vertelt

“Muziek wordt mijn toekomst”, wist Doris Kroon (nu 18) al op haar zevende toen ze in Rotterdam met pianoles begon. Logisch dus dat ze piano als hoofdvak koos toen ze na de verhuizing naar Steenbergen met de Vooropleiding Muziek (’t Rijks) begon. Totdat ze er bij zong, haar stem ontdekt werd en ze de tip kreeg om zang als hoofdvak te nemen! “En zo is piano mijn bijvak geworden, maar niet minder belangrijk, want ik kan nu mijzelf mooi begeleiden als ik zing.”

Voor de lessen zang en muziek gaat Doris elke week naar het CKB. “Piano krijg ik bij Annique en zang sinds kort bij Yvonne. Daarvoor had ik jaren lang zangles bij Mireille die met de pianodocent Erwin samenwerkt in de jaarlijkse concerten Keys & Voices. Voor de jubileumeditie zong ik in een volle Maagd, dat was echt kicken! Daar trad ik nogmaals op tijdens de show van Hotel La Pucelle (talentenjacht) waarbij ik het podium deelde met Amber (ook zang) en Puk (CKBeentjes) voor onze versie van Arcade (Duncan Lawrence). Het publiek reageerde heel enthousiast! Met Amber heb ik daarna nog een keer op een groot personeelsfeest van Stadlander gezongen en gespeeld. Bij de landelijke talentenjacht Kunstbende haalde ik met mijn band (Messy Words) de halve finale in Den Bosch en we treden steeds vaker op. En op 30 mei zing ik mee in het koor Blended van Jordan Roy (die o.a. in De Maagd is geweest) tijdens de uitreiking van de Jos Brink Prijs”.

Steeds een beetje beter
“Ik vind de CKB lessen heel leuk en merk dat ik me steeds verder ontwikkel. Ik treed heel vaak op en krijg waardevolle feedback van mijn docenten en tijdens speciale zangworkshops ook van andere cursisten. Doordat ik nu meer inlevingsvermogen heb kan ik de boodschap van een song goed overbrengen. Mijn muzieksmaak is veel breder geworden en ik schrijf nu ook eigen nummers, waarbij ik gecoacht wordt op het CKB. Een nieuw nummer begint al zingend achter mijn piano en daarna achter de laptop waarop ik de andere instrumenten digitaal erbij mix. Daarna neem ik het mee naar de band, waar de anderen hun inbreng laten horen en zo kom je tot iets moois. Dit is mijn examenjaar op de Vooropleiding (havo) en daarna wil ik naar de MBO opleiding Muziekproducer in Rotterdam. Als ik mag kiezen dan word ik geen bandlid zoals iemand van de Rolling Stones ;-) maar een bekende vocalist/muzikant die alleen optreedt of met een band als ondersteuning.”

We zullen Doris zeker volgen in haar verder carrière en wensen haar heel veel succes!

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl