Twee vriendinnen worden twee heksen

'Je bent gewaarschuwd!'

Ze zitten al een paar jaar bij het CKB in dezelfde groep Musical Kids en hebben al opgetreden voor publiek. Maud (8) en Evi (9) speelden de laatste keer de twee heksen in de musical Pudding Tarzan, tijdens het Theaterweekend in de CKB Theaterzaal. “We hadden elkaar al eens op feestjes gezien, want onze moeders kennen elkaar, maar op het CKB zijn we vriendinnen geworden.“Evi wil zeker doorgaan met theater. “Thuis maak ik al heel lang toneelstukjes en die voer ik dan voor mijn ouders op. Ze vonden ze heel goed en zeiden dat de Musical Kids op het CKB echt iets voor mij is. En dat klopt, want ik vind het heel leuk en wil er nog lang mee doorgaan. Later wil ik bij de BOV, ik heb al als weeshuiskind meegespeeld in Oliver!”
Maud deed bij het CKB eerst een proefles piano. “Maar Musical Kids vind ik leuker. Ook omdat ik niet kan kiezen tussen zingen en dansen en je die in de musical allebei doet, samen met acteren. Vorig jaar speelden we in de musical Museum en ik was toen toerist.” Evi: “En ik was een van de aardappeleters in het schilderij van Van Gogh”.

‘We zijn nu gewend aan veel publiek’
Dit keer hadden de meisjes een heel andere rol en konden ze zich uitleven als heksen. “Pudding Tarzan komt ons tegen en mag van ons twee wensen doen. Dan wenst hij, dat hij alles mag wensen, heel slim! Dit keer hadden we een veel langere tekst, dus moesten we ook meer onthouden en dus goed oefenen. Gelukkig ‘playbacken’ de jufs als je iets vergeet, en dan weet je weer wat je moet zeggen. We zongen en dansten ook in liedjes die we allemaal gezamenlijk deden. De rol van heks vinden we heel leuk. Als we opkomen, hoor je ‘miauw’ en dan hebben we net een kat gedood (gniffel). We maken heksensoepjes en tegen drie jongens zeggen we: je bent gewaarschuwd, anders veranderen we je in een muis. En in de openingsscène zetten we alles en iedereen stil!
Door onze theaterlessen bij het CKB leer je op een andere manier denken, omdat dat bij je rol hoort. Ook lukt het je beter om voor de klas te staan, bij een spreekbeurt bijvoorbeeld. Je bent bij de Musical Kids gewend om voor heel veel mensen te spelen, dat vinden we nu alleen maar leuk.”

Het Theaterweekend vindt jaarlijks in het voorjaar plaats in de CKB Theaterzaal. Foto's van de laatste editie tref je hier en hier aan op onze Facebookpagina.

Wil je meer weten over de CKB Musical Kids, kijk dan hier

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl