Op het Maagdpodium

De zusjes Boukje en Kirsten vertellen over hun vele optredens

Op het theaterpodium hebben de zusjes Boukje (11) en Kirsten (16) al diverse malen opgetreden! En de CKB cursus ‘Van spijkers naar noten’ hebben ze niet nodig ook al spelen ze naast diverse harmonieorkesten in de Vastenavendband Wa d’n uis ouwe, alias Bergse Leutbrigade. Bij het CKB leerden ze spelenderwijze het notenschrift en de goede techniek van blazen.

Boukje zit nog steeds op trompetles: “Bij mijn A-examen zeiden ze dat ik door moet gaan tot D en E, maar ja het gaat niet verder dan C haha. Ik kreeg een 8,5 en een 9.”
Kirsten heeft 9 jaar klarinetles gehad. “Ik droomde ervan om bij de Marinierskapel te gaan, nadat ik bij hen de workshop in Ahoy mocht doen. Nu ga ik eerst de MBO-opleiding detailhandel en mode volgen, daarna zien we weer verder.“ Samen met Boukje, vader Ormond en moeder Jacintha heeft ze onlangs genoten van het concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine in De Maagd.

De hele familie bespeelt een blaasinstrument, ook oma en opa (bariton tuba). Met vrienden erbij vormen ze een band die je vast al hebt gezien bij de intocht, optocht en festivals. Moeder Jacintha: “De kinderen komen er zo vanzelf bij. Ik speel saxofoon, maar ik wou dat ik het zo goed kon als mijn dochters. Ik denk dat het nu mijn beurt is om bij het CKB op les te gaan. Mijn man is heel muzikaal en hij is de voorzitter van Euphonia, vandaar dat ze daar bij spelen. Ormond en mijn dochters zitten verder in diverse ensembles van Kolpingszonen en Boukje en Kirsten speelden voor basisschoolklassen in het Samen Muziek Maken Geblazen orkest dat nu Boukjes trompetdocent (Jan Spruit) als dirigent heeft.”

De zussen oefenen graag samen en volgens Boukje kun je dan leuke ‘triedeltjes’ in de muziek uitproberen. Zij speelt graag een solo. “Net als bij het Dweilbandfestival, toen ik als engel in de lucht een stuk alleen (uit mijn hoofd) speelde voor de nieuwe nar. Of het trompetsignaal bij de Jeugdmonumentendag.” Boukje houdt van snelle meezingmuziek, Kirsten juist van klassiek en rustige melodieën waarin je je emotie kwijt kunt. Kirsten: “Muziek maken is een belangrijk deel van mijn leven en het maakt je hoofd even lekker leeg als je het druk met andere dingen hebt”.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl