Mijn raket ging wel 7 meter de lucht in


Lucas doet proeven in het CKB Tech-lab

Een raket die echt omhoog gaat, een bibberbeestje dat snel beweegt, een schimmenspel op YouTube, stroomklei en nog veel meer … Lucas (9) heeft met de andere kinderen van het CKB Tech-lab bijzondere dingen gemaakt. “Het leukste vond ik de grote knikkerbaan die we samen maakten, die deed het heel goed. Onze leraar (Anton) heeft er een filmpje van gemaakt. Ik heb ook een spiraal gemaakt waarin de knikker naar beneden ging. En ik zaagde een boot. Daarmee gingen we naar buiten voor een proefje. Als ik het elastiekje opwond dan ging het wiel aan de achterkant draaien en de boot door een bak met water varen. Van een colafles maakte ik een raket die ik eerst op moest pompen en daarna vloog hij heel hoog de lucht in. We hebben ook gesoldeerd en dan ging het gesmolten metaal aan elkaar. Dat was voor poortjes in een doolhof van piepschuim. En bij de vleermuis gingen de lichtjes echt aan als je op de batterij drukte.

Aan de knoppen in Gebouw-T
Toen we bibberbeestjes maakten draaiden die zo hard dat ik helemaal draaierig werd al ik er naar keek. Een keer gingen we naar Gebouw-T, daar kregen we uitleg over het licht bij een concert en daarna mochten we het zelf proberen. Als je op de knoppen drukte kwamen er allemaal verschillende kleuren.”
Wil Lucas later technicus worden? “Nee hoor, ik word het liefst dierenarts. Dan kunnen mijn cavia’s door het doolhof lopen dat ik in het Tech-lab heb gemaakt.”

Tech-lab is een CKB cursus die uit verschillende blokjes bestaat. Ze hebben elk een ander thema en je kunt er meerdere per seizoen doen.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl