Niks leukers dan samen muziek maken

CKB cursist Berber Dietvorst zingt graag met gezellige mensen

“Mijn meest dierbare song is mijn eerste eigen liedje dat ik schreef ik voor een jongen van school die in zijn eentje uit Afghanistan was gevlucht: ‘Don’t ever’. Dit heb ik ook in Griekenland en Roemenië gezongen tijdens een uitwisselingsproject van ’t Rijks. Ik kreeg veel mooie reacties, het staat op YouTube bij Radio Tholen”. Als je doorlinkt naar: https://youtu.be/yDwLW_vF2r8 dan begrijp je waarom veel mensen willen dat Berber het ook op Spotify zet!

Music Award
Berber Dietvorst (17) deed de Vooropleiding Muziek bij ’t Rijks, won de Music Award en wilde gelijk door naar de Rockacademie. “Ik ben eigenlijk nog maar een paar jaar met muziek bezig, daarvoor deed ik van mijn vierde tot mijn veertiende klassieke dans bij het CKB. Op ’t Rijks begon ik eerst met de Cultuurklas. Toen ik in de tweede klas de hoofdrol speelde in de musical Grease, mocht ik op (een verlate) auditie voor de Vooropleiding Muziek. Zang krijg je dan op het CKB, zodoende kwam ik bij mijn docent Mireille terecht en voor mijn bijvak (piano) bij Dennis.

Ons eigen duo The Village
Thuis pak ik daarnaast regelmatig de gitaar, basgitaar en ukelele. Mireille vroeg me Het Dorp van Wim Sonneveld te zingen bij de opening Lage Landen in De Maagd, samen met gitarist René Burger die ook zangles bij haar heeft. Dit was vorig jaar gelijk de start van ons nieuwe duo The Village en sindsdien speel ik met René allerlei repertoire, dat we graag een nieuw jasje geven. Heel fijn zijn onze vaste optredens bij Kaldi en de Stadsburger. Ook treed ik regelmatig op met mijn vriendje die gitaar speelt en drumt. We zijn gevraagd om op een bruiloft te komen spelen en daarnaast zijn we bezig om een hele band te vormen. Heel bijzonder vond ik het ik toen ik mocht zingen bij een grote bigband: dat is een heel andere sound. Ik probeer zoveel mogelijk ervaring op te doen, word regelmatig gevraagd voor optredens en ga er ook zelf actief achter aan.” 

Ik kon geen noot lezen
Welke rol speelt Berbers vader in haar muziekwereld? “Mijn vader is beroepssaxofonist en dat is heel handig als je iets wilt weten. Maar hij hoort echt alles en soms is het ook weleens fijn om voor mensen te spelen die niet zo muzikaal zijn, ;) Toen ik met de Vooropleiding Muziek begon kon ik nog geen noot lezen, dat heb ik snel van mijn vader geleerd. Bij ons optreden met Keys & Voices in de CKB Theaterzaal speelde hij een saxofoonsolo: heel leuk om met je vader op het podium te staan! Thuis maken we regelmatig samen muziek, ook met mijn oma die (net als ik) zingt en piano speelt.

Ik schrijf graag eigen liedjes waarbij ik tevens de muziek componeer. Dat begint vaak met een ‘foutje’ dat ik dan vet vind klinken en waar ik dan op voort borduur tot het een nieuwe melodie wordt. Voor mij is er niks leukers dan muziek te maken met gezellige mensen. Ook als je dit als kind nooit geleerd hebt, is er nog alle tijd om daarmee te beginnen. Als je het echt graag wilt kun je veel bereiken!”

Tijdens de Vooropleiding Muziek bereid je je gericht voor op een beroepsopleiding zoals de Rockacademie of het conservatorium. De praktijklessen krijg je dan bij het CKB.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl