Ik wil heel graag op het podium

Eline Vos vertelt over Popband en zangles

Via school (Het Palet) werd Eline Vos uitgenodigd om mee te doen met een CKB Kunst in de Wijk-cursus. In 6 lessen maken kinderen zo gratis kennis met kunst & cultuur en Eline koos voor Popband. Als zangeres van de band keek ze al helemaal uit naar de afsluiting: een optreden in Gebouw-T. Het was daarbij erg handig dat ze net was begonnen met zangles bij het CKB. Eline: “En ik had twee optredens staan in december: op maandag met de popband in Gebouw-T en de dag erop Warme Winterliedjes in de CKB Theaterzaal. Maar helaas gingen beide op het allerlaatste nippertje niet door wegens de lockdown. De CKB docenten van Popband hopen dat we allemaal in het nieuwe seizoen weer inschrijven voor deze Kunst in de Wijk-cursus. Dan kunnen we verder waar we gebleven waren en toch onze nummers brengen (een van Seven Nation Army en Tones and I van Dance Monkey), want die waren al helemaal klaar.

Heel fijn dat ik ook op zangles zit. Bij Yvonne leer ik o.a. goed articuleren, mezelf presenteren en ontspannen zingen zodat de klank mooi wordt. Engelse woorden uitspreken vind ik niet moeilijk omdat ik thuis liefst de hele dag meezing met bekende nummers. We krijgen elk jaar optredens in de CKB Theaterzaal, voor de foto sta ik al even op dit podium en dat voelt super. Bij Yvonne voelde ik me gelijk op mijn gemak toen ik de proefles deed en ik was blij dat ik bij haar op les kon. Bij Popband moest ik wel even wennen, de eerste les vond ik heel spannend omdat je niemand kent en ik was best verlegen. Maar met de twee CKB docenten en leuke bandleden ging het al snel heel vlot, ik vond het niet moeilijk. Toen we zouden gaan optreden in Gebouw-T vond ik dat superspannend. Aan de ene kant was het een opluchting dat het niet doorging, maar ik wil het heel graag en je leert er veel van. Ik hoop echt dat we dit nog in kunnen halen.
Op mijn zesde begon ik bij het CKB met klassieke dans en ik zou ook meedoen met de grote dansvoorstelling in De Maagd die verplaatst moest worden. Dan ben ik er niet meer bij, want ik ben met dansen gestopt. Ik heb ook nog een proefles Musical Kids gedaan, maar kies toch voor muziek, dat vind ik leuker. Ik kan je aanraden om Popband of zangles te proberen. Iedereen kan leren zingen, behalve als je zo vals zingt als mijn vader, hihi. Ik ga er in ieder geval mee door!

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl