Van Spijkers naar Noten met Annette, Benno en Christ

Annette, Benno en Christ (en hun medecursisten) zijn er klaar voor: blazen in hun dweilband of orkest, zonder spijkerschrift én met een goede blaastechniek. Dit leren ze allemaal bij de CKB cursus Van Spijkers naar Noten, o.l.v. Jan Spruit. Hoe dat gaat vertellen ze je zelf:

Annette: “Ik ben begonnen met hoorn maar wilde graag met Vastenavend trompet blazen. Daar de vingerzetting op hoorn net anders is ben ik het voor trompet gaan spijkeren. Nu speel ik alleen nog trompet, ondertussen bij Euphonia, dweilband Oordons en De Bergse Leut Brigade. Dus dacht ik, ik wil het zonder spijkers. Maar nu ik bij Jan op les ben lijkt het spijkeren niet zo belangrijk maar leren we juist erg veel blaastechniek. Daar ondervind ik veel profijt van.”

Benno: ”Ik speelde al enige jaren trompet van spijkerschrift bij dweilband ’t Arsenaal. Omdat ik graag beter wilde worden in het bespelen van mijn trompet, ben ik toen ook lid geworden van gezelligheidsband Effe wa d’anders. Hierdoor speelde ik vaker en van gespijkerde bladmuziek. Dat wil zeggen met de vingergrepen onder (of boven) de notenbalk genoteerd. Juist in die periode (november 2016) werd de cursus Van Spijkers naar Noten geïntroduceerd op het CKB. Tijdens de lessen leren we niet alleen het notenschrift, waardoor we zien wanneer we rust hebben of hoelang je de noten moet aanhouden en of je ze gebonden of aangezet moet spelen, maar ook specifieke blaastechnieken om beter/gemakkelijker trompet te spelen zoals het gebruiken van ademsteun en tongposities. We komen steeds verder in ons kunnen en registerbereik, op een hele ontspannen en plezierige manier tijdens de lessen op zaterdagochtend op het CKB onder leiding van Jan Spruit. Ik kan de technieken en vaardigheden ook uitstekend gebruiken bij dweilband Krablawaai waar ik sinds deze Vastenavend trompettist ben.

En o ja we hebben ook nog een (besloten) Facebookpagina...

Christ: “Vanaf de eerste les leer ik bij Jan Spruit muzieknoten lezen en dat gaat goed. Maar het voornaamste is de blaastechniek, waar we ook les in krijgen. Ik speel namelijk bij de Bergse Leut Brigade, Euphonia en nog een aantal orkesten.

Wil je ook graag Van Spijkers naar Noten, kijk dan hier

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl