We maken zelf de dans! - interview met Imme

Imme (15) kreeg een goede basis bij klassiek ballet en die komt goed van pas bij moderne dans en Grondwerk waar ze nu voor gekozen heeft bij het CKB. “Bij Grondwerk maken we als cursisten samen de dans. We bedenken de choreografie in groepjes, in duo’s of soms alleen en onze docente Greetje Dietvorst helpt ons te kiezen wat bruikbaar is voor een mooi geheel. Je durft steeds meer, zoals vorig jaar in De Maagd bij onze Pierrot dans, daarmee maakten we iets compleet anders. We gebruikten humor, mime, een andere outfit, schmink en traden bij het Muziekgala én bij de Dansproductie FEEST op voor een volle zaal! Bij de 4 mei-voorstelling (ook in De Maagd) dansen we op de live muziek (Schindler’s List) van vioolcursisten. Ook die dans hebben we zelf gemaakt.

Eerst durfde ik amper
Naast moderne dans en Grondwerk doe ik al 5 jaar de zangcursus lichte muziek bij CKB docente Yvonne Rooda en daarvoor heb ik gitaarles gehad. De zangdocenten organiseren samen veel concerten voor ons in de CKB Theaterzaal: Summer Songs, Lenteliedjes, Warme Wintersongs … Je wordt dan live begeleid door de docent op de piano en op sommige avonden speelt de DOC’s band mee. Ook zong ik bij ProefMEI in de Hofzaal van het Markiezenhof. Het lijkt me leuk om eens in een band te zingen, bijvoorbeeld bij de Popschool, als dat niet te druk wordt i.c.m. school. Bij zang mag ik zelf de liedjes kiezen. Mijn techniek wordt steeds beter en ik krijg steeds meer zelfvertrouwen. Eerst durfde ik amper te zingen en nu vind ik het alleen maar leuk om op een podium te staan. Samen met Yvonne ga ik steeds verder in op de techniek en probeer ik nieuwe dingen uit die me uitdaging geven.”

Zou Imme het allemaal tegelijk willen doen: zingen en dansen, zoals in een musical? Imme: “Op het Roncalli heb ik de junior musicalklas gedaan en o.a. in High School The Musical gedanst en gezongen. Ik merk dan dat ik veel profijt heb van de CKB lessen, het gaat me goed af. Nu ligt mijn prioriteit even bij school. Tussen het huiswerk door relax ik thuis door lekker te zingen of te dansen, dat werkt heel goed. Mijn tip aan iedereen: ga kijken bij een Open Les en wie weet treed je straks ook op!

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl