Grafitti in het Jeugdatelier

Nichtjes Nikki en Quinty maken graag kunst

Aan het eind van haar eerste jaar Jeugdatelier maakt de 10-jarige Nikki haar eerste graffiti kunstwerk. Ze heeft haar naam in letters getekend en uitgesneden en buiten spuit ze de verf erop. Dat blijkt een hele onderneming, want de wind steekt net op en gaat met het spatdoek en de tekeningen aan de haal. Maar de kinderen werken o.l.v. CKB docent Anton Watzeels onverstoorbaar door en het resultaat mag er zijn! Nikki heeft ook haar nichtje Quinty warm gemaakt voor het jeugdatelier.

Quinty (11): “Ik heb nu de naam van onze poes in graffiti-letters gemaakt, want ze is pas dood.” Ze krijgt daarvoor een dikke pluim van Anton. Quinty moest op dat moment nog kiezen of ze doorging met het Jeugdatelier, want ze zit ook nog op diverse sporten.

 interview met Nikki en Quinty

Nikki weet allang dat ze bij het Jeugdatelier wil blijven: “Want ik wil later kunstenaar worden en op mijn school zeggen ze dat ik het mooist kan tekenen. Ik schilder thuis op doek en dat geef ik dan cadeau, bijvoorbeeld aan mijn oma. Zonsondergangen met al die mooie kleuren doe ik het liefst.

Bij het Jeugdatelier hebben ze veel meer spullen dan thuis en we maken iedere keer wat anders. We krijgen dan veel tips en daar leer je veel van. Ik heb hiervoor iets van zeepsteen gemaakt en ook een taart”.
De zeepsteen van Nikki heeft inmiddels een ereplaatsje in haar eigen kamer en de taart speelde een rol in de slow-stop filmpjes van het Jeugdatelier die onlangs in De Maagd werden vertoond bij het CKB Muziekgala. 

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl