‘Met lichtjes dansen vind ik het leukst’ - interview met Juli

“Een mooie positie maken aan de ‘bar’, zo doe je dat!!”, Julí (5) laat het trots zien. Kort daarvoor sprong ze nog met de andere kinderen van CKB Kleuterdans al ‘vliegend’ van stip naar stip waar ze ook pirouetjes deed. “Net als de ballerina uit de verhaaltjes van juf Elise, want die doen we dan na. En als de muziek stopt, sta je als een standbeeld, dat heet de ‘freeze’. Het allerleukste vond ik het toen we met een lichtje mochten dansen. Toen had ik een blauw rokje aan en gingen we optreden voor allemaal mensen in een huis in de stad. Ik vond het ook leuk om een dansje te doen op het liedje van het roodborstje, toen ze kruimeltjes brood en suiker strooiden. Op school deden we de spokendans en een rups na.

1, 2, 3 bloemkool!
Thuis in de kamer hebben we een soort podium, daar dans ik samen met mijn moeder en mijn zus op. Als ik groot ben wil ik ballerina worden of pianiste, want ik zit bij het CKB ook op pianoles, samen met Chloë bij meneer Ted. En die maakt altijd grapjes. Dan zegt hij 1, 2, 3, bloemkool!, als we gaan beginnen. Bij het liedje ‘Lekker gek’ mag ik met mijn hele hand op de piano slaan en dan klinkt het: ‘tuut, tuut, tuut’. Ik ben nu vriendinnetjes geworden met Chloë met wie ik samen les krijg, op twee grote piano’s naast elkaar.”

Steeds meer zelfbewust
De moeder van Julí vult het verhaal aan: “Julí gaat zó graag naar pianoles, ze huppelt naar binnen en komt gierend van de lach weer naar buiten. Elke week leert ze een nieuw liedje spelen. Ook bij dansles is ze heel enthousiast en ze wordt steeds meer zelfbewust. Haar grote inspirator is haar oudere zus die bij het CKB klassieke dans doet (en ook piano). Toen Julí Liz zag dansen in De Maagd bij de grote CKB dansvoorstelling vorig jaar, wilde ze gelijk op dansles. Ze ontdekt ook steeds meer instrumenten, pas geleden probeerde ze zelfs te drummen”. Julí: “Gitaar vind ik ook leuk. Mijn zus leert me soms dansjes en we spelen ook samen op het keyboard thuis. En van dansen krijg je energie. Ik hoop dat mijn vriendinnetjes ook op les gaan!”

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl