Als we wandelen, móeten we even dansen!

Tijdens haar afscheidsreceptie in 2016 wilde Irene Weug haar terugblik op een jarenlange carrière als dramadocent op een bijzondere wijze delen: in dans. Ze was geïnspireerd geraakt door Emmely Tunders en die hielp haar een choreografie te maken. Zo danste Irene en public samen met o.a. Simon haar pensioen tegemoet en werd dans een onmisbaar deel van hun leven.Irene: (70) “Dit was voor mij dé ontdekking, hoewel ik al mijn hele leven met drama, muziek, beweging en beeldende kunst bezig ben.” Irene is beeldend kunstenaar en regisseerde als theaterdocent o.a. in 1995 bewegingstheater voor de Wereldjamboree van Scouting. “Ik had door de pensioendans meteen zin om naar het CKB te gaan voor de cursus dansimprovisatie bij Elise Wassing; maar Simon was me voor op de dinsdagavond. Ik ging een jaar later naar de donderdagmorgengroep.  Sindsdien heeft dans ons leven verrijkt. We wandelen graag in de natuur en dan móeten we even dansen: een pure uiting van blijdschap! Dit kan ook zomaar in een museum gebeuren of op straat. We filmen dat soms van elkaar en genieten daar samen weer van. Ons filmpje werd deel van CKB in de MIX online waaraan 150 cursisten (dans, muziek, theater, beeldend) meewerkten. In de les worden we steeds uitgenodigd door Elise om er te zijn, te zijn wie je bent. Met je adem vul je de beweging en dan gaat alles stromen, heerlijk!”

Simon van Dijk (64): “Al jaren ben ik CKB cursist Beeldend, maar het duurde even voordat ik de eerste stap naar dans zette. Na de pensioendans met Irene durfde ik het aan en nu geniet ik met volle teugen! Dansimprovisatie is bevrijdend, het komt vanuit jezelf, is een aanvulling op je leven en het helpt me zelfs in mijn denken bij mijn juridische werk.”
Irene: “En je ontdekt weer een nieuwe kant van elkaar. Sinds Simon danst denk ik: oh, dit ben jij dus óók! En zo is dansimprovisatie ook een aanvulling in de relatie.” Simon: “Dansimprovisatie doet iets met je, je ziet het in de groep, iedereen gaat stralen! Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent en wat je (nog) kunt. En de rol van Elise is daarbij heel groot: ze haalt je uit je comfortzone. Vanuit verschillende thema’s bouwt ze elke les opnieuw op en haar muziekkeuze is geweldig.”
Irene: “We bezoeken regelmatig moderne dansvoorstellingen, zoals NDT, Conny Janssen Danst, Scapino en we zijn dol op Pina Bausch. Dansen is een universele taal en we gaan ermee door tot aan onze dood. Dansimprovisatie maakt je vrij, blijft je verrassen, is op alle vlakken goed voor je en je wordt er gelukkiger van. Een aanrader voor iedereen!”

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl