We oefenen zelfs in de auto

Twee CKB Musical Kids aan het woord

Laura (9) en Alex (7) zijn al een jaar Musical Kids. Hun oppas Ada zag deze theatercursus in de CKB folder en met haar gingen ze naar de Proeflesweek. Ze hebben er heel veel zin in om straks in een volle CKB Theaterzaal te spelen. Laura vindt het heel leuk als er veel mensen komen kijken. “Onze musical gaat over een magische sleutel. Ik speel Pikachu en dans zelfs een keer helemaal alleen, dat is spannend én leuk. Ik houd van grappige dingen, zoals op tv, daar zei iemand zelf: “ik ben dood”, hihi. In onze musical is ook een grap: “Hier hebben we nooit honger zegt de een en de ander zegt: wil je dat even aan mijn maag doorgeven”.

Met uitroeptekens praten
Bij de musical Doornroosje in De Maagd vond ik een tip: op het toneel moet je met uitroeptekens praten. Ik wil graag doorgaan met Musical Kids, het is heel leuk, je gebruikt je fantasie en leert ook nieuwe woorden. Naast theater ga ik bij het CKB naar pianoles. Ik zou ook wel Jeugdatelier willen doen, maar volgens mijn moeder heb ik dan geen tijd over om af te spreken met mijn vriendinnen.” Ook Alex vindt het leuk om een Musical Kid te zijn. “Ik zeg dan: Ik ben dat gegil van die meiden zat”. Hij schiet gelijk helemaal in zijn rol. Gelukkig kan hij als enige jongen in de groep prima met de meisjes overweg. “Ik vind het leuk om bij mijn zus in de groep te zitten. Je moet wel de tekst in je hoofd krijgen, dat is soms een beetje moeilijk, maar gelukkig helpen de andere kinderen je of de jufs. Soms moet ik dan boos kijken of juist grappig. Ik heb ook gitaar geprobeerd, maar dat vind ik te lang duren. Ik doe liever zingen en dansen. In De Maagd vond ik Buurman & Buurman grappig, daar kijk ik ook naar op tv. Bij de Musical Kids heb je veel plezier en je zegt dingen die niet echt zijn, zoals: “Ik verveel me”. 

Oppas Ada voegt toe: “Laura en Alex nemen hun rol als Musical Kid super serieus, ze oefenen zelfs in de auto, dat is zó mooi om te zien!”

Musical Kids (v.a. 6 jaar) brengen elk keer weer een andere musical op de planken van de CKB Theaterzaal. Ze treden nu zelfs twee keer per jaar op. Vanaf 10 jaar gaan ze naar het Theaterlab, waar ze ook de voorstelling zelf mee helpen maken. En er zijn veel extra leuke doedingen.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl