Een CKBeentje aan het woord

Al vanaf jonge leeftijd danst Livette Kremers (19 jaar). “Mijn muzikale vader stuurde me op mijn vijfde naar pianoles, maar ik wilde niet stilzitten op zo’n pianokruk, ik wilde alleen maar dansen! Mijn zus heeft het overigens wel volgehouden en speelt nu heel goed piano. Zelf begon ik al snel bij Jac. Danst en sinds mijn twaalfde heb ik les bij het CKB. Na diverse jaren moderne dans bij Greetje switchte ik naar klassiek ballet.

Ik was eerlijk gezegd eerst een beetje bang dat het stijf en strak zou zijn. Maar … het is juist heel gezellig en Silvia maakt naast klassieke ook moderne choreografieën: heel divers dus.
Toen ze voor het openluchtspel Shakespeare Verliefd dansers tekort kwamen vroeg Silvia of ik mee wilde doen. Anderhalve week lang hebben we bij elke voorstelling gedanst en gefigureerd. De hofdans leerden we eigenlijk binnen één les. Dat gaat bij ons heel snel, Sylvia filmt het gelijk en die film is dan ons huiswerk. Daarna wilde ik heel graag bij de CKBeentjes en inmiddels heb ik al diverse optredens met deze demogroep gedaan, zoals bij Canadays in de Gertrudiskerk of in De Maagd bij de 4 mei-voorstelling. Ik wilde van dansen mijn beroep maken en ben onlangs toegelaten tot de vooropleiding bij Fontys Hoge School voor Kunsten. Maar, ik ga het toch niet doen … De professionele danswereld is volgens mij heel hard, met veel concurrentie. Je moet dan veel zelfvertrouwen hebben en dat is nog teveel een uitdaging voor me. Ik neem nu een tussenjaar en ga daarna misschien journalistiek studeren. Dansen blijft mijn grote passie en mijn uitlaatklep en die vind ik ruim voldoende bij het CKB. Er valt hier zoveel te leren: qua techniek, maar ook qua presentatie en uitstraling. Silvia zegt: het is heel belangrijk dat je er zelf van geniet en dat je dat ook laat zien aan het publiek. Dit maakt volgens mij de CKBeentjes zo bijzonder!
Nu heb ik extra tijd om te dansen en ik neem dan ook extra lessen. En … ik denk er zelfs over om ook weer het pianospelen op te pikken!

De kleine foto in de foto is gemaakt door Dick Vermaas Fotografie

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl