Ik zet het graag naar mijn eigen hand

Sabine doet de Academieklas CKB Beeldend

Zelfs als ze aan de bar zit te kletsen, tekent ze gewoon door, op een bierviltje! Sabine Havinga (18) zit vol met creatieve ideeën. Ze volgt de Academieklas bij het CKB Jongerenatelier en wil over een paar jaar naar de kunstacademie. “Maar eerst maak ik de MBO-opleiding Food en Future af, waarmee ik gemakkelijker een vaste baan zal vinden en dus zonder zorgen vrije kunst kan maken. 

3D helpt me bij 2D kunst
Ik probeer graag allerlei nieuwe dingen uit en de opdrachten die ik bij het CKB krijg zet ik graag naar mijn eigen hand. Mijn talenten liggen volgens mij vooral op het vlak van 2D: tekenen en schilderen. Maar ik maak ook veel 3D werk, want dit helpt me weer bij mijn 2D kunst. Je weet veel beter hoe iets eruitziet als je het eerst gevoeld hebt en van alle kanten hebt kunnen bekijken. Zolang het in mijn schoolrooster past blijf ik naar de Academieklas komen, ik krijg hier volop inspiratie en leer om iets echt af te maken. 

Je blijft groeien
Ik ben 5 jaar geleden begonnen in het Jongerenatelier en sindsdien enorm gegroeid. Tekenen deed ik altijd al, maar aan mijn handschrift kun je nog steeds zien dat mijn fijne motoriek niet optimaal was, dat is hier flink verbeterd! Je ziet al een verschil met de tekeningen van nu en die van een half jaar geleden. Ik krijg ook steeds meer geduld en als het niet precies wordt wat ik vooraf had bedacht, accepteer ik dit nu. Je kunt dan goed reflecteren op wat je gemaakt hebt en soms kom je juist tot een heel verrassend resultaat. Ik denk dat dit een continu proces is en dat je als kunstenaar steeds blijft groeien. Ik zou graag kunstlessen geven, want naast het creëren liggen mijn interesses bij het informeren. 

Iedereen kan creëren
Regelmatig bezoek ik exposities en dit ik heb ik nu op mijn wensenlijstje: ‘George Stubbs - De man, het paard, de obsessie’. Ik zal het voorstellen als jaarlijkse excursie met het Jongerenatelier. Op mijn Insta account, Sabico, zet ik mijn werken waar ik het meest trots op ben. Ik kan iedereen aanraden om ook het bij CKB Beeldend lessen te nemen. Iedereen kan creëren, als ik kijk naar waar ik vandaan kom en wat ik nu kan … Je moet het gewoon doen, veel doen en dan vind je het wellicht net zo leuk als ik!”

Onze Academieklas is speciaal voor jongeren die meer willen doen met Beeldend. 

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl