Improviseren vind ik het leukst

Bram schreef een eigen theatervoorstelling

Bram (14) speelt in een CKB Theaterlab. Daar creëer je samen met de anderen de voorstelling. In dit geval schreef Bram zelf het verhaal, samen met zijn vriend Giorgo die zich vooral bezig hield met de details. Bram: “Het is een soort spookverhaal dat zich afspeelt in het bos tijdens een schoolkamp. We hebben Het Kamp tijdens de laatste Theater Driedaagse opgevoerd en het was tevens mijn favoriete stuk in al die jaren, vooral omdat ik het verhaal mocht bedenken.

Het is echt gezellig op de Theaterles, je leert elkaar kennen en zo ben ik ook bevriend geraakt met Giorgo waarmee ik op 6-jarige leeftijd als Musical Kid begon en sindsdien altijd in dezelfde groep heb gezeten.

Op de actiefoto zie je mij in een griezelige scène van Het Kamp. In de theatergroep zijn er soms leerlingen die moeite hebben met de tekst. Als ze die op het podium vergeten dan improviseer ik. Ik verbouw mijn eigen tekst dan ter plekke, zodat ik het gat van de ander kan vullen en het stuk weer doorgaat. Improviseren doe ik het allerliefste.

Als ik nu al mocht kiezen, dan zou ik naar de Theaterschool gaan, maar eerst maar eens de middelbare school afmaken. Onlangs had ik een spreekbeurt en ik merk dat ik daar dankzij de theaterlessen veel minder moeite mee heb dan de anderen. Dat is wel een groot voordeel!

Elk theaterjaar beginnen we met oefeningen en spellen waardoor je loskomt en merkt welke rol bij je past. Ik zou bijvoorbeeld niet lang een boos karakter kunnen spelen, denk ik.
Aan het eind van afgelopen cursusseizoen hadden we een Theaterkamp, dat was echt heel leuk! Ik hoop dat ze dat dit keer weer gaan doen."

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl