Ik doe het voor de ontspanning

Bianca danst al 20 jaar met veel plezier bij het CKB

Bianca (41) is twee decennia danscursist bij dezelfde CKB docente (Petra Hoek), maar wel in verschillende groepen. Als kind kreeg ze daarvoor elders jazzballet en bij het CKB begon ze met streetdance. “Dat heb ik lang gedaan, maar op een gegeven moment waren de overige cursisten zoveel jonger dat ik me niet meer op mijn gemak voelde. Ik switchte naar Zumba en Dansconditie en vond daarna mijn plek bij Showdance.

Hoewel dansen heel energiek is, doe ik het echt voor de ontspanning. We besteden ook aandacht aan uitstraling en presentatie. Op dit moment volg ik de cursus Caribische Showdance - Ladies Styling. Regelmatig komt er ook wat streetdance voorbij, als het nummer zich daarvoor leent. Variatie genoeg dus! We hebben een gezellige, gemêleerde groep en leeftijdsverschil valt hier helemaal niet op. Ze zijn zelfs allemaal naar mijn housewarming geweest!”

De CKB dansgroepen treden regelmatig op, in de eigen dansproducties maar ook bij andere events. “Zo heb ik weleens in een wijkhuis gedanst, maar ook op een podium op de Grote Markt en zelfs in de grote tent van Jazzweekend. Vorig jaar traden we buiten op, bij een herfstfair, samen met de CKB percussiegroep. Dat werkte aanstekelijk, ook op de bezoekers. En in onze dansscène van de CKB voorstelling FEEST! onlangs in De Maagd speelden de slagwerkdocenten de Caribische ritmes live.

Ik wil vooraf liever niet weten wie er komt kijken, daarom nodig ik nooit bekenden uit, hihi. Hoe ouder je wordt hoe meer je beseft dat je op een podium staat, maar optreden heeft zeker zijn voordelen, want je werkt samen echt naar iets toe. In die 20 jaar heb ik met alle CKB dansvoorstellingen meegedaan, op één na (toen was ik zwanger).

Als er in mijn tienerjaren ook al een Vooropleiding Dans was geweest in Bergen op Zoom, dan had ik zeker geprobeerd een danscarrière te beginnen. Nu houd ik het maar bij dansen op een feestje en de danscursus bij het CKB. Het is heel leuk om te doen en je merkt dat het goed voor je is."

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl