Lieke fluit mee in CKB in de MIX

“Ze zeggen dat ik een snelle leerling ben, daarom mocht ik al meedoen met het optreden in een ensemble van allemaal verschillende instrumenten. Juf Anita (de dirigent) kwam het me in de les vragen. En ik heb er veel aandacht aan besteed, want ik vond het heel leuk.” Lieke (9) zit nog maar 2 jaar op dwarsfluitles bij het CKB en ze speelt het liefst muziek van Disney. “Maar ik krijg ook weleens saaie muziek om te oefenen. Dan zeggen ze: je moet naast friet ook spruitjes eten! Gelukkig hoeven we dan geen toonladders te spelen.”

Samen muziek maken
Lieke kwam met dwarsfluit in aanraking, omdat haar moeder dit instrument ook bespeelt. “Ik mocht het thuis proberen en toen ben ik naar het CKB gegaan. Eerst begon ik op een pijperfluit (zonder kleppen) zodat ik goed leerde blazen, maar op een echte dwarsfluit vind ik dat gemakkelijker, want daar zit een mondstuk op. Ik heb nu een eigen dwarsfluit en samen met mijn moeder oefenen we thuis Top 40-nummers met een CD. Dat hebben we aan opa en oma laten horen en die vonden het heel knap. Ik heb ook pianopartijen die ik vaak meeneem naar mijn overbuurmeisje die piano speelt. Zo kunnen we samen muziek maken en dat klinkt heel mooi.

Bij CKB in de Mix vond ik het nummer Overdrive het leukst om te doen, dat is vrolijk en dan word ik er ook meestal vrolijk van. Eerst was ik wel een beetje zenuwachtig met zoveel mensen in de zaal, maar als je begint is dat gelijk over, het ging heel goed. Daarvoor heb ik al een keer opgetreden bij de Sinterklaasvoorstelling in het CKB en ook in de Meilustflat en de Bieb.”

Je verveelt je nooit
Speelt Lieke nog meer instrumenten? “Ik heb viool gespeeld in het Leerorkest, dat was in groep 5 en 6. Toen kwamen ze van het CKB naar onze school en mocht ik kiezen uit verschillende instrumenten. We traden elk jaar op in De Maagd. Ik vind dwarsfluit toch leuker dan viool. Op fluitles leer ik gelijk noten lezen. Het is niet zo moeilijk, soms haal ik er wel een paar door elkaar en dat klinkt dan heel vreemd. Ik probeer zoveel mogelijk te oefenen thuis, maar ik heb ook huiswerk en ik speel graag buiten. Als je muziek maakt hoef je je nooit te vervelen. Je moet het gewoon een keer komen proberen en kijken of je het ook leuk vindt.”

Bij het CKB kun je het hele jaar door een gratis proefles aanvragen en meestal meteen beginnen met een cursus. Regelmatig zijn er optredens van CKB cursisten, in het CKB zoals CKB in de Mix, maar ook op andere locaties.

 

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl