Van CKB Musical Kid naar Academie Muziekeducatie

Acht spannende dagen moest hij wachten op het verlossende telefoontje: “Gefeliciteerd, je bent aangenomen voor de Academie voor Muziekeducatie!” CKB cursist Giorgio Kroonen kan zijn geluk niet op. Nadat hij een jaar eerder niet toegelaten was voor de opleiding Theaterdocent focuste hij zich helemaal op zijn andere CKB cursus: piano, waarbij hij zelfs componeert. Hij besloot wederom auditie te doen bij Fontys, nu voor muziekeducatie met als hoofdvak piano. En, jawel, Giorgio mag na de zomervakantie in Tilburg zijn eerste stappen zetten naar een beroepscarrière. Wie had dat gedacht, toen hij jaren geleden als Musical Kid bij het CKB begon.Hoe ontstond de switch van theater naar muziek?
“Ik heb bij het CKB altijd met veel plezier theater gedaan, eerst als Musical Kid, daarna in het Theaterlab. Ieder jaar genoot ik van het optreden en kijken naar andere theatergroepen tijdens de Theaterweekends. Wekelijks liep ik naar de CKB Theaterzaal en onderweg kwam ik in de gangen o.a. muziekcursisten met hun instrument tegen. Uit de lokalen kwamen allerlei klanken en zo raakte ik geïnspireerd om naast theaterlessen muziekles te volgen. Tijdens de open lesweek probeerde ik eerst drums, maar het werd piano. Het CKB heeft het zo kunnen regelen dat ik de theater- en pianoles op één dag kreeg en zo werd de donderdag voor mij een echte kunstdag. Ik kreeg les van pianodocent Anne-Christie en samen vormden we een dreamteam. Bij haar begon ik ook met het componeren van mijn eigen muziek. Toen ik een bepaalde muziekstijl in mijn composities ontwikkelde, verwees ze me door naar haar collega Erwin, die daarin meer gespecialiseerd is. Inmiddels heb ik acht stukken geschreven en de bedoeling is dat ik daar bladmuziek voor ga maken, zodat ook anderen mijn muziek kunnen spelen.”

Kunst delen met anderen
“Ik speel regelmatig op de play me-piano in de bieb of op een station. In Tilburg kwam iemand naar mij toe met de vraag hoe het stuk heet, zodat hij het ook kon spelen. Het was mijn eigen compositie en die heb ik nog niet op noten staan. Maar het was wel een groot compliment! Mijn eigen muziek heb ik ook laten horen tijdens de auditie aan het Fontys. Wat ben ik blij dat ik aangenomen ben. Ik ken er nog niemand, maar dat vind ik juist een uitdaging. Omdat ik graag beelden maak bij mijn muziek, hoop ik veel medestudenten te ontmoeten met wie ik samen kan creëren, want ik vind het super om kunst te delen. Naast mijn hoofdvak piano krijg ik nog allerlei andere lessen, ook op instrumenten waarop ik nog nooit gespeeld heb. Ik heb er echt zin in!”

Jezelf ontdekken in het CKB
“Dankzij het CKB heb ik me ontwikkeld tot de persoon die nu aan een beroepsopleiding in de kunsten begint. Mijn ouders vonden het toen goed voor mij om een theatercursus te doen en kijk wat daar allemaal uit voortgekomen is. Omdat bij het CKB meerdere disciplines samenkomen (Muziek, Dans, Theater, Beeldend) heb ik kunnen ontdekken hoezeer kunst mij beïnvloedt en dat mijn ambities nu vooral in de muziekwereld liggen. Theater zal ik vast ook blijven doen, bijvoorbeeld als acteur voor KAS producties van Diemer van Wijk. Het belangrijkste is: blijf jezelf en blijf uiten wie je bent. Dit laat ik overal zien, o.a. op mijn social media.”


Wij wensen CKB cursist Giorgio veel succes bij Fontys, we gaan vast nog veel meer van hem zien en horen!

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl