Ik ben nooit meer gestopt met dansen … - interview met Macy

Macy (15) is het stralende middelpunt op de foto van de dansscène ‘Ritme’, vorig jaar in De Maagd. Samen met de andere CKBeentjes zorgde ze voor een ware explosie van energie tijdens de CKB dansproductie FEEST! ter ere van 150 jaar muziekschool. De spectaculaire sprong van deze presentatiegroep was zo synchroon dat deze foto de cover van het CKB boekje haalde.
Macy: “En dit was al mijn vierde dans die voorstelling! Daarvoor stond ik o.a. in een rode jurk op spitzen.

Drie keer per week
Op mijn 14e kwam ik bij de CKBeentjes terecht, waarvan er toen al veel 18 jaar waren. Die zijn inmiddels weg, omdat ze zijn gaan studeren. Jammer, maar gelukkig hebben we nu weer een nieuwe groep die ook heel leuk is. Ik ben eraan gewend geraakt om steeds met anderen te dansen, omdat ik al snel twee lessen per week ging doen en daardoor snel door kon stromen. Ik ben op mijn zevende bij het CKB begonnen als Musical Kid en zes jaar geleden geswitcht naar klassiek ballet. Ik ga drie keer per week naar balletles en ik heb nog nooit meegemaakt dat ik geen zin had.

Op spitzen
Ik ga ook weleens naar ballet kijken, bijvoorbeeld naar Het Zwanenmeer in De Maagd. Heel knap, ik weet alleen niet of ik dat zou willen, de hele tijd op spitzen … De eerste keer deed dat best pijn, gelukkig ben ik het nu gewend, zolang het maar niet te lang achter elkaar is. Er zit papier maché in de neus van de schoen, dus moet je er echt voor zorgen dat die droog blijft.
De eerste keer dat ik op moest treden vond ik het best eng, maar nu vind ik het alleen maar leuk om voor een volle zaal te dansen, zoals bijvoorbeeld bij de 4 mei-voorstelling vorig jaar. Ik was toen het meisje dat in de dans opgetild werd. Dan is het natuurlijk handig dat je de kleinste (en de lichtste) bent haha. Ik ben bij CKB dans terecht gekomen omdat een vriendin mij meenam naar een proefles, maar … zij is nooit begonnen en ik ben nooit meer gestopt!

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl