Een kijkje in de les bij… Eline Vooijs

“Ik heb altijd al heel veel interesse gehad in musical”

Al op de gang hoor je de heldere stem van Eline Vooijs (18 jaar). We mogen ook even binnen in het leslokaal komen genieten van ‘In your eyes’ de song die ze o.l.v. CKB docente Mireille Matthijssen instudeert. We vragen haar waar die passie voor zang vandaan komt.

Klik op de afbeelding om de video te bekijken

Eline: “Ik doe zang bij het CKB als bijvak voor de vooropleiding conservatorium op ‘t Rijks. Ik speel al 11 jaar piano (is mijn hoofdvak) en ben nu aan mijn 3e jaar van de vooropleiding begonnen. Ik heb altijd al heel veel interesse gehad in musical, daarom vond ik het leuk om beter te leren zingen en goede technieken aan te leren. Ik zoek op instagram ook alleen maar musical accounts op. Daar word ik gewoon heel blij van.

Muziek zit in de familie
Mijn opa heeft altijd gezegd dat de piano een erfstuk is. Mijn oma speelde ook piano. Toen ik 7 jaar was en ze overleed vroeg opa of wij misschien piano wilden leren spelen. Sindsdien ga ik elke week naar pianoles, al 11 jaar lang. Soms maak ik samen met mijn zus (speelt viool) muziek. Een tijdje terug heb ik zelfs een eigen nummer voor ons twee geschreven.

Optreden
Ik sta al veel op het podium en heb zo’n 30 optredens per jaar! Ik werk sinds vorig jaar als pianiste bij een musicalpopkoor. Hiermee treed ik ook op. In het begin was het wel wennen om naast het lezen van mijn bladmuziek nog naar de dirigent te kijken en te luisteren naar het koor.

Door zangles te volgen bij het CKB heb ik ook podiumervaring kunnen opdoen met zang. Ik heb al meegedaan met de docentenband en gezongen in ’t Slik. Dit jaar mag ik ook meedoen met Keys & Voices, waar ik echt heel veel zin in heb!

Zenuwen
Ondanks mijn podiumervaring, heb ik vaak voor een optreden wel een zenuwachtige onderbuikkriebel. Ik probeer dan gewoon rustig in en uit te ademen. Ook heb ik wel eens gehoord dat het kan helpen om even heel hard te schreeuwen, maar in een omgeving met veel mensen doe ik dat toch maar niet ;)”
Met piano zijn de zenuwen minder en zit de basis er wel in, maar met zang schommelt dat nog wel. Toch doe ik wel mijn best om door de zenuwen heen de juiste technieken te gebruiken.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl