Een familie vol muziek en dans

Annejo, Benjamin, Ezra, Sheherazade, Les, Sophia, Julio en Lilah delen hun passie

Annejo is viooldocente bij het Leerorkest en heeft haar zeven kinderen altijd geïnspireerd om iets met muziek of dans te doen. De jongste twee, Benjamin (11) en Ezra (9) spelen cello en net als hun oudere broers en zussen hebben ze al podiumervaring, zoals bij de opening van de Pompejus Toren van Fort de Roovere. “En we speelden ook in Den Enghel, bij de Kunstroute en de Kerstmarkt”.

De oudste, Sheherazade (22): “Vooral de kerst is heel speciaal bij ons, dan maken we met de hele familie dagenlang muziek.” Ze begon met vioolles en volgde bij het CKB zang lichte muziek en jarenlang klassiek ballet, vanaf kleuterdans tot aan spitzen toe. Ze hoorde bij de presentatiegroep CKBeentjes die heel wat oh’s en ah’s bij het publiek ontlokt. “Ook al heb ik geen les meer, ik val nog regelmatig in bij CKB presentaties, zoals onlangs nog bij ProefMEI in de Hofzaal Markiezenhof waar ik samen met mijn zus Sophie en broer Ies optrad. Hier danste ik voorheen bij Wilde Mossels en in De Maagd speelde ik in het musicalensemble van de BOV. Ik ben net terug uit het buitenland en wil dit allemaal weer op gaan pikken. Ik houd van alle soorten muziek en dans waarin ik mijn gevoel, mijn passie kwijt kan”.

Ies (18) en Sophia (16) traden als duo samen in De Maagd o.a. op bij het Sportgala en de eindpresentatie van ’t Rijks. Sophia droomt ervan om jazzzangeres te worden en volgens Ies heeft ze er de stem voor. Sophia: “Ik doe nu de Vooropleiding zang bij ’t Rijks die mij voorbereidt voor het conservatorium. Mijn idool is Stevie Wonder, zijn muziek draait mijn vader vaak: hij houdt van soul en jazz. En mijn moeder speelt vooral klassiek.”
Broer Ies switchte onlangs van klassiek piano naar jazz. Ies: “Hoewel ik mijn diploma Vooropleiding nu heb ga ik me voor de Fontys Muziekacademie eerst bij het CKB specialiseren in de jazzmuziek. Die ritmes kregen we van thuis uit mee, mijn vader komt namelijk van Costa Rica. Ik leef me thuis op zolder soms uit op mijn drumstel terwijl Sophia vanuit de huiskamer meezingt en -speelt. De trap is dan het geluidskanaal, haha. Met mijn oudste broer Julio ga ik naar Metal festivals en als je dan op de gitaar riffs let dan ontdek je pas hoe uitdagend ook die muziek is.“

Voor Julio (20) zijn rock en metal dé rode draad. Hij gaat zo vaak mogelijk naar een festival en hoewel hij het druk heeft met zijn studie vindt hij op zijn kamer in Utrecht tijd om de uitdaging aan te gaan op zijn gitaar. “Voor mij is dé manier van muziek maken: spontaan, met de juiste mensen, op het juiste moment, om samen iets nieuws te brengen. Hoewel ook ik met pianoles begon, ben ik wat minder actief in het musiceren en daarin een beetje het buitenbeentje in de familie. Maar ik luister een hele dag door naar muziek.”

Lilah (12) wil graag de Vooropleiding dans doen. “Ik kwam net een paar punten tekort om gelijk te beginnen, dus ga ik het over een jaar weer proberen. Ik volg klassieke dans bij het CKB en bij een andere organisatie hiphoplessen. Ik zou graag op spitzen willen leren dansen, zoals mijn oudste zus. Thuis dans ik veel, ik heb nu een eigen kamer en er dus de ruimte voor. Bijvoorbeeld als me verveel of even rust in mijn hoofd wil, dat helpt echt.“ Ook onderweg naar de dansstudio voor de familiefoto danst ze soepel door de gangen van het CKB.

Wát een talent in deze familie! Moeder Annejo is de grote inspirator. Ze is net zelf afgestudeerd bij Fontys op viool nadat ze naar 24 jaar haar studie weer had opgepikt. We zien haar regelmatig bij CKB activiteiten, zoals het Leerorkest met de ABBO-scholen. Daarnaast is ze violiste bij vooraanstaande orkesten, waaronder het Zeeuws Orkest. “We zaten vroeger bij een kerk waar we veel muziek maakten en zongen, zo is het begonnen, de kinderen zijn er vanzelf ingerold. Daar is ooit de vonk ontstaan en die is er nog steeds.”

Wat fijn dat dit gezin tijd maakte voor een foto en dat ze allemaal hun verhaal met ons wilden delen!

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl