Op thuis na is dit mijn fijnste plekje

Deel mee in het enthousiasme van Femke, Martijn, Iris en Cas 

Ze zijn kind aan huis bij het CKB, want de hele familie speelt muziek! Femke: “Het is een heel geregel: repeteren thuis, naar les en optredens, maar we vinden het allemaal leuk en hebben er dus alle begrip voor. De kinderen zeiden onlangs dat ze het CKB op thuis na de fijnste plek vinden! En die sfeer herken ik gelijk”.

Iris (12) wil net als haar ouders alle CKB diploma’s halen: “Ik zit naast pianoles op klassiek ballet. In De Maagd speelde ik eerst met mijn moeder en broertje bij het Muziekgala en de week erna was onze dansvoorstelling. Bij mijn B-examen heeft mijn moeder meegespeeld en heb ik haar begeleid.”
Cas (10): “Ik heb piano gekozen omdat je dan met alle tien je vingers tegelijk kunt spelen. Het meest houd ik van klassieke muziek, want dat is lekker moeilijk. Ik wil graag pianist worden, net als Cyrill Ibrahim die bij het CKB optrad. Ik vind het heel leuk om samen te spelen, maar mijn vader moet wel een beetje meer oefenen!”

Martijn: “Femke en ik hebben jaren les gehad en in diverse ensembles gespeeld, o.a. de BOV en Kolpingszonen. We hebben elkaar dan ook in de muziekwereld ontmoet.” Femke: “En mijn fluitdocent toen (Peter Goedbloed) verraste ons met een zelfgeschreven stuk dat hij op onze bruiloft speelde, zo bijzonder!”

Muziek maken hoort helemaal bij het leven van Femke, Martijn, Iris en Cas en ze beleven er als gezin elke dag plezier aan. Voor de foto staan ze rond de vleugel in de CKB Theaterzaal, waar Cas diezelfde avond voorspeelavond heeft.
Deze enthousiaste gezinsleden delen regelmatig het podium: met z'n tweeën, met z'n drietjes ... Een optreden met z’n vieren hebben ze nog niet gedaan, maar dat gaat er vast van komen!

Femke (38) is o.a. fluitiste bij BeKóór en Martijn (39) bespeelt zijn basklarinet bij Harmonie NEO in Rucphen. Beiden zijn ze ooit begonnen met AMV bij Cees Meijer, die nu directeur is van het Cultuurbedrijf waartoe het CKB behoort. Tegenwoordig mag je gelijk met een instrument beginnen terwijl je spelenderwijs het notenschrift leert.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl