Ik begin spontaan te dansen

“Thuis na het eten zet ik muziek op en begin ik spontaan te dansen”. Hanne Mulder is 10 jaar en zit sinds haar vijfde op moderne dans bij het CKB. Zelf zou ze later graag dansjuf worden, net als haar eigen CKB docent Petra Hoek. Dansen zit in haar familie. “Mijn twee nichten en mijn tante zitten ook op moderne dans, zo ben ik er zelf ook bij gekomen. In het begin dacht ik erover na om klassiek te doen, maar dat vond ik niet zo leuk aangezien moderne dans veel meer vrijheid heeft. Dat je mee mag denken over de danspasjes vind ik het leukst.”

Binnen en buiten de dansstudio
“In de les beginnen we met een warming up: rekken en strekken. Daarna gaan we oefeningen doen om ons voor te bereiden op de dans. Vervolgens oefenen we een dansje die we in een paar weken leren. Als het klaar is, vragen we de ouders die buiten staan te wachten om te komen kijken. Soms word het ook gefilmd. Ik vind het eigenlijk niet zo eng meer, omdat ik dit al vaker gedaan heb. Maar optredens vind ik soms nog wel spannend, want dat doen we niet vaak met de groep. Ik heb denk nog maar 1 of 2 keer opgetreden in het Markiezenhof, 1 keer in De Maagd en meerdere keren op opendagen. Bij het Markiezenhof was het in de Franse tuin, het publiek zat op het terras terwijl wij onze twee dansjes aan het doen waren. Het optreden bij De Maagd was heel iets anders. Dit was tijdens corona en daarom mocht er geen publiek bij zijn. Maar het optreden werd wel opgenomen en werd gestreamd.”

“Ik vind het heel leuk op de danscursus en ik leer steeds meer. Eerst vind ik het soms moeilijk, vervolgens lukt het dan toch en dan ben ik heel blij.”

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl