Ik mix mezelf in CKB in de MIX

CKB cursist Anne Breeman mixt haar muziek

Bij de tweede editie van ‘CKB in de MIX’ mixte Anne Breeman (21) haar eigen instrumenten, bestaande en eigen muziek, én fotografie. In een volle CKB Theaterzaal speelde ze eerst de muziek van Einaudi op de piano die tegelijkertijd werd opgenomen. Daarna voegde ze een zelfgemaakte klarinetpartij toe die ze op haar zojuist gespeelde pianostuk blies. Dat, terwijl het publiek op een groot scherm haar schitterende natuurfoto’s zag. Anne kreeg bewonderende reacties.
“Ik mixte dus eigenlijk mezelf, en eerder die dag speelde ik al in een gemixt ensemble van allerlei instrumenten, o.l.v. Anita Batteké. Zij is ook de CKB docente van wie ik al meer dan 12 jaar wekelijks klarinetles krijg. Daarnaast doe ik eens in de twee weken piano lichte muziek bij Erwin Leijs. Bij hem leerde ik Einaudi spelen en online vond ik een zangeres die hierop een eigen partij zong. Ik liet dit aan Erwin horen en hij spoorde me aan om zelf een partij te maken voor de klarinet. Anita nodigde me uit om dit live te mixen bij ‘CKB in de MIX’.”

Optreden met Cor Bakker
Al heel jong begon Anne bij het CKB met keyboardles. “Toen mijn docent wegging en ik op B.S. De Springplank in aanraking kwam met de klarinet (dankzij bezoekende CKB docenten) koos ik voor dit instrument. Ik zou inmiddels C-examen mogen doen, maar neem een andere weg. Ik verdiep me nu naast het spelen ook in de theorie achter de muziek. Daarnaast doe ik mee met allerlei optredens en projecten. Wat me het meest is bijgebleven zijn de optredens in De Maagd: het bevrijdingsconcert vijf jaar geleden (o.a. Soldaat van Oranje en het prachtige Nimrod) en met het CKB klarinetkwartet en Cor Bakker bij het Rabo-Talentenpodium. En ik heb o.a. gespeeld bij Samen Muziek Maken Geblazen, een educatief concert voor basisschoolleerlingen.”

Mijn uitlaatklep
Op de middelbare school begon Anne ook weer met pianolessen. “Al snel switchte ik naar piano lichte muziek, want ik vind het leuk om popmuziek helemaal uit te zoeken. Ik leer nog elke keer bij en ook thuis speel ik vaak piano en klarinet. Het geeft me ontspanning en rust, het is een echte uitlaatklep. Ik kan er al mijn gevoelens in kwijt en aan de keuze van het repertoire horen de mensen in wat voor stemming ik ben. Muziek maken is een superleuke hobby waar je veel plezier aan kunt beleven! Als ik het minder druk krijg met mijn studie verpleegkunde zou ik graag bij een vast ensemble gaan.”

‘CKB in de mix’ is een presentatie van CKB cursisten waarbij muziek op verschillende instrumenten gemixt wordt met dans, beeldend en/of theater. 

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl