Xiem is in de wolken met stage Jeugdatelier

Wat zie jij in de wolken? Met dit thema ging Xiem aan de slag in ons Jeugdatelier, dit keer niet als cursist maar als stagiair die de CKB docent helpt. Xiem: “De kinderen gingen mee naar buiten om naar de lucht te kijken en daarna tekenden of schilderden ze wat ze in de wolken zagen. Daarbij werkten ze met dieptes en schaduwen. Hun werk maakt deel uit van een CKB expositie in de bibliotheek van Bergen op Zoom die aansluit bij de tentoonstelling in het Markiezenhof: Hoge Luchten, Schatten uit het Rijks. Ik ben heel trots op de cursisten!”Xiem (14) is maatschappelijk heel betrokken, hij doneert zijn haar aan kinderen met kanker en koos als schoolopdracht een maatschappelijke stage in het CKB. Hij heeft heel wat hobby’s, deed o.a. aan badminton, waterpolo, judo en schaken en is op dit moment druk met scouting, verhaaldansen, pianoles en natuurlijk zijn eigen beeldende kunst. Al vanaf zijn zevende is Xiem cursist Beeldend bij het CKB. Hij begon in het Jeugdatelier en gaat nu wekelijks naar het Jongerenatelier. “Ik was altijd al met tekenen, schilderen, kleien en bouwen bezig en na een proefles ben ik gelijk begonnen met de cursus. We leren 2D en 3D werken maken en daarvoor wisselen we elke vijf weken van docent en van atelier. We werken met verschillende materialen, waaronder klei en speksteen. Mijn grote favoriet is potten draaien en glazuren, ik kijk er naar uit als we dit binnenkort weer krijgen.”Cursist en stagiair
"Mijn eigen les Jongerenatelier/Academieklas heb ik op vrijdag. Op maandag en woensdag help ik de jongere kinderen van het Jeugdatelier. Dat begon als een maatschappelijke stage die ik voor mijn school (‘t Ravelijn) mocht kiezen en nu doe ik dit nog steeds als vrijwilliger. Ik vind het heel leuk om de kinderen iets te leren. Er is een apart Jeugdatelier Tekenen & Schilderen en dat is de groep die de expo Wat zie jij in de wolken? heeft gemaakt. Als je deze bekijkt dan kijk je door de ogen van deze kinderen. Mijn idee was om de tekeningen dicht bij ramen te hangen, zodat je vanzelf ook naar de lucht gaat kijken. Voor mijn creatieve werk en mijn CKB stage krijg ik ook weleens tips van mijn moeder (Suzanne van Andel) die kunstenaar en ontwerpers is. Haar werk hangt bij de Arsis-expositie in de Tuinzaal van het Markiezenhof.”

Wat zie jij in de wolken?
Xiem doet als cursist Jongerenatelier zelf mee met de expositie in de bibliotheek. “Samen met nog twee anderen heb ik daarvoor een stop-motion filmpje gemaakt. Hoewel ik door de drukte op school binnenkort moet stoppen met de CKB stage, blijf ik cursist bij het Jongerenatelier. Ik wil namelijk professioneel kunstenaar worden en ben o.a. bezig met een stripverhaal over de Zeeridder die bovenop de toren van het Markiezenhof staat. Ik ga daar zeker kijken naar de tentoonstelling Hoge Luchten en in de bieb ben ik natuurlijk bij de opening van de expo Wat zie jij in de wolken?
Kom je ook kijken?”

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl