Ik leer elke week wat bij

Simon Schot waardeert het enthousiasme van de CKB docent

Simon Schot speelt al zo’n 40 jaar trombone en nog steeds leert hij elke week bij in het CKB.
Simon begon in Vastenavendband ’t Onderonske, want “ze hadden een trombonist nodig en dus zei ik: dat ga ik wel doen, waarna ik mijn eerste trombone tweedehands heb aangeschaft. Op dat oude instrument speel ik trouwens nog steeds tijdens de Vastenavend.

Nieuwe uitdagingen en interactie
Ik begon met het ‘spijkerschrift’ en leerde de noten via de AMV lessen die door het jeugdorkest van De Sjefkes georganiseerd werden. Daarna ging ik naar de vroegere muziekschool (35 jaar geleden) waar ik eerst veel moest afleren en het A- en B-diploma haalde. De muzieklessen gingen nog op z’n ouderwets: er was maar één methode, dat is nu gelukkig heel anders! Bij het CKB is een cursus heel interactief. Met mijn docent, Bas Mennes, heb ik het erover als ik wat minder gemotiveerd dreig te raken. Hij zoekt dan naar nieuwe uitdagingen die het voor mij weer extra leuk maken, zoals improviseren waar ik nu veel mee bezig ben. Je krijgt dan de bestaande muziek waarbij je een deel helemaal zelf kunt invullen, zolang het maar in de toonsoort past. Daarvoor krijg je de vrijheid en die moet je wel voelen om te kunnen improviseren. En dat vergt weer zelfvertrouwen, iets wat ik van Bas zeker meekrijg.

We kiezen muziek die mij aanspreekt
Omdat ik naast Vastenavendmuziek (nu bij De Kwast) ook bij De Sjokkers speel, een Goese band die allerlei soorten populaire muziek brengt, heb ik de CKB lessen zeker nodig. En Bas gaat helemaal met me mee, we kiezen de muziek die mij aanspreekt en die mij verder helpt. Ik houd enorm van jazzmuziek en als ik ernaar luister ontdek ik iets nieuws wat ik dan weer meeneem naar de les. Ik vind het super dat de CKB docenten zo enthousiast zijn en Bas zei: ga eens bij de Bill Bounder Big Band kijken. Ook zou ik graag oude jazz spelen in een Street Parade. Wie weet, ik geef de moed nog niet op … Maar het is ook fijn om weleens thuis te zijn, haha.

Ik geniet van de trombonelessen bij het CKB en vind ook dat ze goed omgegaan zijn met de lockdown. Zo kregen we na de online lessen extra live lessen toen het weer mocht. Ze denken hier echt met de cursisten mee en dat waardeer ik!”

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl