Het liefst wil ik musicalster worden! - interview met Janneke

Janneke (9) gaat drie keer per week naar het CKB: voor pianoles, de Musical Kids en het CKB Kinderkoor. Ze vindt het allemaal even leuk, dat is maar goed ook want ze wil later musicalster worden. Op de piano leert ze ook akkoorden, bijvoorbeeld bij haar lievelingsnummers: ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij en ‘Ik voel me zo verdomd alleen …’ uit Ciske de rat. Janneke: “En bij het CKB leer ik van juf Annique gelijk notenlezen, erg handig want dan kun je heel veel soorten muziek kiezen. De lessen piano en kinderkoor zijn allebei op woensdagmiddag, dan ga ik tussendoor gezellig bij mijn oma en opa langs, die vlakbij wonen.

Zingen en dansen
Ik heb al heel vaak opgetreden en als ik op het podium ben denk ik ‘waarom was ik nou zenuwachtig, het is zó leuk!’. Het leukst vond ik het toen we in De Maagd zongen bij de Vastenavendvoorstelling van D’n Olifanten’aar. Als we optreden doet After-8 mee (het CKB jongerenkoor), we zingen dan samen wel driestemmig en doen er ook dansjes bij. Alles wat we in een jaar leren presenteren we aan het eind van het seizoen in de CKB Theaterzaal die dan helemaal vol zit. Dat is ook zo bij de Musical Kids. Vorig jaar speelde ik in de musical Grieselstate; je zag mijn foto in het CKB boekje en op de grote poster buiten, maar je hebt me vast niet herkend hihi, want ik had een grote pruik op.

Muziek maken met mijn vader
Thuis zing ik de hele dag door. Ook maak ik muziek samen met mijn vader die veel instrumenten bespeelt en in een band zit. De ene keer begeleidt hij mij en de andere keer ik hem. En als hij de saxofoon pakt, doen we even de deur dicht hihi, die klinkt zo hard! Mijn moeder gaf mij de tip om piano te leren spelen zodat ik mezelf kan begeleiden. En ik tip mijn vriendinnen weer om ook naar het CKB te gaan. Dan zeg ik: ‘dit is echt iets voor jou, kom een keer mee kijken’. Soms gaan ze dan zelf op les. Ze merken dan hoe fijn we het hier onder elkaar hebben. Als ik wel eens denk: nu heb ik een keertje geen zin, dan is dat altijd gelijk over zodra ik bij het CKB ben. Zingen en muziek maken is superleuk!”

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl