Ik wil beroemd worden

De 17-jarige CKB cursist Louise Segers heeft één grote wens: ze wil het liefst beroemd worden en doet daar alles voor.

Interview met Louise Segers

“Negen jaar geleden begon ik bij het CKB met gitaarles bij ‘meneer Kees’ en daar is nu de Popschool bijgekomen. Tijdens de gitaarles ontdekte ik dat ik er graag bij zing en mijn docent heeft dit steeds gestimuleerd, ook bij de gitaarpresentaties. We besteden veel aandacht aan akkoorden (slag en tokkel), zodat ik mezelf steeds beter kan begeleiden. En dat heb ik nodig voor wat ik wil bereiken. Al zing ik mijn hele leven al voor familie in de huiskamer, toch lukte het niet om mijn zenuwen de baas te blijven bij een voorronde voor een grote talentenjacht. Daar moest ik iets aan doen! Om mezelf te overwinnen ben ik naast de gitaarles begonnen bij de CKB Popschool (de tip kwam van mijn moeder). Ik ontdekte dat ‘meneer Kees’ hier ook bandcoach is, maar niet van het bandje waarin ik nu samen met twee andere meiden zing. Onze bandcoach is Mireille die zangdocente is. Samen met de andere bandleden komen we tot het nummer dat we allemaal leuk vinden. Omdat we allemaal ervaring hebben in de muziek, hebben we bij het instuderen snel resultaat, dat merk je al op één avond! Sommigen van ons (ook ik) zijn begonnen met het schrijven van eigen liedjes.”

Online projecten, YouTube en Spotify
In haar eerste seizoen bij de CKB Popschool heeft Louise door de lockdown maar korte tijd kunnen genieten van de live lessen in de studio’s van Gebouw-T. Ook de optredens met publiek moesten helaas gecanceld worden. “Toch heb ik er al heel veel aan gehad en veel geleerd. Ik voel me veel vrijer achter de microfoon en ga zeker door met de popschool. Ik maak ook deel uit van een productieteam dat online video’s maakt, zoals het project: ‘Stap uit de schaduw’ (klik hier om die te kijken) waaraan alle popschoolcursisten meewerkten. Daarbij mixen we de filmpjes die iedere cursist heeft gemaakt tot een mooi geheel en krijgen daar extra les in van een bandcoach. Ik heb hiervoor een van de promotietrailers gemaakt die gepost zijn op de social media van het CKB. Dan is het super handig dat ik de MBO opleiding Mediavormgever volg, wat me ook weer helpt bij het ontwerpen van mijn eigen covers. Want ik heb een eigen kanaal op Youtube en Spotify waarop ik regelmatig door mij gezongen covers plaats. Ik tag dan altijd de originele artiest en zo komt het dat ik al drie keer gerepost ben door Davina Michelle die me nu is gaan volgen. Op YouTube heb ik iemand ontmoet die parodieën maakt en wij werken nu samen aan een collab. Zo laat ik me steeds vaker zien en word ik hopelijk steeds meer bekend: weer een stapje dichter bij mijn droom.”

We gaan vast nog veel horen van Louise Martina (haar artiestennaam). We wensen haar veel succes op weg naar haar carrière in de muziek. Je kunt nu al van haar genieten: YouTube en Spotify

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl