Kyteman is mijn grote voorbeeld

Al twee keer speelde Tom (11) in een bomvolle theater De Maagd, maar dan niet met de trompet waar hij nu wekelijks les op krijgt bij het CKB, maar op het slagwerk in het Leerorkest. “In groep 5 en 6 deden we op mijn school (Montessori) mee met het Leerorkest en je kon kiezen uit diverse instrumenten, maar trompet zat daar niet bij. Toch vond ik het superleuk en voor de les gingen we met de klas elke week naar het CKB.”Toen Tom voor zichzelf iets wilde gaan leren bekeek hij het CKB aanbod en vond dat hij moest kiezen tussen het Jeugdatelier en Muziek. “Ik probeerde tijdens de Open Lesweek eerst klarinet maar vond trompet leuker. Ik dacht dat het blazen veel moeilijker zou zijn, maar het viel al gelijk heel veel mee. Nu krijg ik al 2,5 jaar elke week les van Jan Spruit. Hij is heel aardig en ik vind het heel leuk, daarom ga ik er zeker mee door. Mijn grote voorbeeld is trompettist Kyteman. Ik weet zelf nog niet of ik later iets in de muziek wil gaan doen. Eerst maar eens naar de middelbare school en dat wordt het Juvenaat.
Thuis maak ik weleens voor de familie muziek, in de kamer klinkt de trompet veel zachter, omdat de banken het geluid absorberen. Mijn vader speelde vroeger klarinet en mijn moeder gitaar en accordeon. Mijn broertje zit samen met een vriendje op duoles gitaar bij het CKB. Met hen samenspelen gaat nu niet, omdat mijn trompet een Bes-instrument is, daar horen weer andere gitaarakkoorden bij. Maar wie weet, vraag ik wel aan Jan of hij me daarbij kan helpen. Het leukste vond ik het optreden met de Koperblazers twee jaar geleden in de CKB Theaterzaal. Naast trompetten waren er ook trombones en saxofoons. Eerst vond ik het lastig om met z’n allen te spelen, omdat je dan een beetje overstemd wordt, maar toen ik het gewend was vond ik het alleen maar leuk. Je maakt samen een nieuwe sound en mijn favoriete nummer die avond was: ‘Wonder Warthog’, dat swingde lekker”.
Bij mijn lesboek hoort een CD, zodat ik thuis met begeleiding kan oefenen. Tijdens de trompetles speelt Jan vaak met mij mee, maar toen we online les hadden ging dat niet zo goed want je krijgt dan een vertraging in het geluid. De online lessen gingen verder prima, toch ga ik veel liever echt naar het CKB!”

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl