Vele creatieve verschillen tussen broer en zus

Faas en Flore gaan samen naar het Jeugdatelier

Gezellig als broer en zus elke woensdag samen naar het CKB gaan voor de cursus Jeugdatelier 10-12 jaar. Dit geldt voor Faas (10) en Flore (8). Faas: “Ik zit er al 4 jaar op en Flore 2 jaar. We houden allebei van creatief zijn, alhoewel we erg verschillen qua creativiteit”.  Faas houdt van kleiwerk en het tekenen van draken, terwijl Flore graag cadeaus maakt en schildert. Ze vullen elkaar als broer en zus mooi aan en hun kamer verandert al in een expositieruimte.

Het CKB Jeugdatelier werkt in twee verschillende ruimten. “De cursus verandert elke vijf weken en dan wisselen we tussen het schilderatelier en het atelier voor klei en pottenbakken. Nu zijn we net klaar met pottenbakken en vandaag krijgen we een ‘tussenles’,  want volgende week gaan we pas naar het andere atelier. Het is elke keer voor ons een verrassing wat we gaan doen”.

Kasten vol kunstwerken
“Het leukste aan de cursus is dat we veel toegang hebben tot professionele materialen. Op school hebben we alleen maar vouwpapier, maar hier heb je wel '100' soorten verf en wel '40' kleuren. Hier hebben we meer ruimte om creatief te zijn dan op school of thuis. Thuis hebben we al kasten vol staan aan kunstwerken die we gemaakt hebben. We hebben allebei een eigen kast op onze slaapkamer waar alles in zit”. Flore: “Bij mij staan er ook veel kunstwerken op mijn bureau. Ik knutsel dingen graag aan elkaar of schilder, terwijl Faas meer stop-motion filmpjes maakt met zijn legoblokken en veel tekent. Ook zie je dat ik meer werk in de kleuren roze/rood en Faas in groen/blauw”.

Nog meer CKB cursussen
Naast de cursus Jeugdatelier 10-12 jaar zit Flore ook bij de Musical Kids “Ik volg 2 cursussen per jaar bij het CKB, ik heb ook al ballet hier gedaan. Vorig jaar heb ik in de BOV voorstelling ‘Oliver’ een nummer mogen meedansen, ik zat toen in het klein kinderensemble. Daarnaast heb ik ook net in een voorstelling meegedaan bij de CKB Musical Kids, namelijk Pudding Tarzan. Aankomend schooljaar zou ik ook graag zangles willen volgen, bij het CKB”. Faas: “Ik doe hier alleen het Jeugdatelier, maar ik zit ook op judo”.

“We vinden de cursus, cursisten en onze docent Anton Watzeels erg leuk. En we kijken er elke woensdag naar uit om naar het CKB te gaan”.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl