Wát een soepel lijf!

Nel onmoette sterdansers en is zelf de oudste danscursist

Nel (82) is nog steeds onder de indruk van danser Remy van Conny Janssen Danst. Met haar medecursisten Dansimprovisatie 50+ en CKB docente Elise Wassing bezocht ze de voorstelling Inside-Out in De Maagd, waar ze een persoonlijke inleiding kregen van Conny Janssen zelf.

 interview met Nel

Nel: “En tijdens de voorstelling had ik alleen maar oog voor Remy, wát een soepel lijf en wat een mooie bewegingen! Na afloop zag ik hem daar ineens in de foyer zitten, met de hele cast en Conny zelf. Ik zei nog tegen Elise (die de inleiding voor ons had geregeld), heb je dit erbij georganiseerd? Maar nee, de dansers kwamen zelf spontaan naar de foyer. Elise en de anderen gaven me een zetje en jawel: er kwam zelfs een foto van Remy en mij. De andere dansers probeerden nog op grappige wijze mijn aandacht te trekken, maar ze konden natuurlijk niet aan Remy tippen, haha.

Ook met Conny Janssen zelf hebben we gezellig zitten praten, wat een leuk mens! En ze vertelde dat zij in Rotterdam het stokje toen overgenomen had van Corrie Hartong bij wie ik zelf jaren gedanst heb (daarvoor was dat bij Netty van der Valk). Ik heb klassiek en modern gedaan en regelmatig opgetreden, maar dat wil ik nu niet meer. Ik dans nu voor mezelf en onze groep en sla geen les over bij Elise. Ze bereidt alles zó goed voor en kiest de juiste muziek om op te dansen: ik voel me er altijd heerlijk bij!

Ik heb geluk dat mijn lijf nog meewerkt en geniet met volle teugen. En als ik dan de dansers van Conny Janssen Danst op het Maagdpodium zie, dan droom ik toch stiekem: ‘volgens mij zou ik dát kleine stukje nog wel kunnen, haha, maar die solo: echt niet!’. Laten we dat maar niet meer doen hihi, ik kijk nu liever naar dansers zoals Remy!
We zijn nog lang na de voorstelling met zo’n allen blijven kletsen, het was een fantastische avond!!"

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl