Het Theaterlab is ‘een warm bad’ - interview met Roel van der Velden

“Ons stuk ‘In Verzet’, wat wij tijdens de CKB Theaterdriedaagse 2019 hebben gespeeld, is tot stand gekomen dankzij de hele groep. Iedereen heeft zijn eigen bijdrage geleverd aan het stuk. De een heeft veel geschreven en de ander heeft misschien meer meegeholpen met de scènes goed op het podium te zetten. Tycho kwam met het idee om iets over de Tweede Wereldoorlog te spelen. En vanuit daar zijn we gaan improviseren en de scènes verder gaan uitschrijven.  
Ikzelf heb dit jaar, voor het eerst, niet heel veel bijgedragen, haha. Ik heb hier en daar een opmerking gegeven over hoe de scène beter gespeeld kan worden, maar zelf geen letter op papier gezet en van alle attributen die werden gebruikt was er geen één van mij... Wel is het zo dat of je nou veel hebt bijgedragen of niet, je één grote familie bent. Zo voelt het dan ook: donderdagavond word ik altijd in een warm bad ontvangen door alle lieve medespelers en theaterdocenten.

 

Een aantal scènes wordt gebruikt voor de 4 mei-voorstelling in De Maagd. Hier en daar wat dingetjes aangepast, maar het is natuurlijk super vet dat een stuk waar je met z’n allen aan gewerkt hebt voor een deel terugkomst in zo’n groot theater!
Ons doel was dan ook, toen we de voorstelling ontwikkelde, om als boodschap mee te geven dat alles wat er in die oorlog is gebeurd NOOIT vergeten mag worden. Uiteindelijk is er niks mooiers dan dat 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog een tweede/derde generatie na de oorlog de verhalen die er toen zijn gebeurd blijft vertellen. Met als doel dat ook onze kinderen zorgen dat de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog nooit vergeten worden.”

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl