Ik word een dansende bakker

Danscursist Dean

“Eerst op je gemakje het beslag maken en dan dansen als je gaat roeren … “ Zo ziet de 5-jarige Dean zijn toekomst als bakker, maar het kan ook zijn dat hij muziekleraar wordt.
Woensdag is oma-dag, vandaar dat zij Dean elke week naar Kleuterdans brengt bij het CKB. “Dean danst de hele dag door. Dean begon bij Peuterdans en daar danste ik gezellig met hem mee. Toen hij naar de kleutergroep ging was hij zijn jongere dansvriendjes kwijt, maar al snel maakte hij nieuwe.” Dean doet thuis het liefst de pasjes van K3. “Ik ben al twee keer naar K3 geweest, het leukste vind ik die met die 10.000 luchtballonnen en dat er dan geen oorlog meer is. En ik verzin zelf graag dansjes. 

In de grote dansvoorstelling
In het CKB doen we vaak eerst een warming-up, dat is goed voor je lichaam. Daarna gaan we heel snel en dan weer langzaam bewegen en als je een fotogeluidje hoort sta je stil als een standbeeld. We dansen op het liedje van de regen, de zon en de regenboog. We krijgen verhaaltjes met een kleurplaat en gaan dat uitbeelden. Zoals de moppereend, daarbij kijken we heel boos als we dansen en dat liedje vind ik zo leuk. Het grappigste vind ik de clown-dans, dan doen we allemaal gekke bewegingen.”
Dean poseert maar wat graag voor de foto en tijdens het interview zit hij geen moment stil, maar zwiert hij regelmatig door de hal. “Bij het CKB leer je allemaal nieuwe dansjes en die wil ik dan ergens anders laten zien. Bijvoorbeeld in De Maagd, want daar mag ik straks meedoen met de grote CKB dansvoorstelling!”, vertelt Dean glunderend.

En die ‘mooie chocolaatjes met allemaal spikkeltjes’ die deze dansende bakker in spe wil gaan maken zullen vast heerlijk smaken!

Het CKB heeft allerlei danscursussen voor jong en oud: van 2 tot 55+ en iedereen danst mee in de CKB dansvoorstelling in De Maagd.

 

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl