Na een proefles wist ik meteen: dit wil ik leren!

“Toen ik mijn vrouw zag optreden in een CKB Popband begon het te kriebelen: ik wil ook weer muziek maken.” Joost Schijns (42) voegde daad bij woord en is net begonnen met de CKB cursus basgitaar. “Elke dag oefenen lukt niet altijd met mijn drukke leven, daarom koos ik voor de tweewekelijkse les. De docent vraagt me van welke muziek ik houd en geeft me de uitdaging die ik zoek. Muziek maken is echt ontspannend en bevrijdend, ik kan het iedereen aanraden!”Nieuwe uitdaging
Joost leerde eerder andere instrumenten bespelen. “Ik begon als kind met blokfluit en kreeg later les op elektronisch orgel, gitaar en drums. Daarna lag het muziek maken een hele tijd stil. Totdat ik ging kijken naar de CKB Popschool presentatie, waarbij mijn vrouw Eveline voor het eerst meezong in de band T-Mix. Ik stond in café ’t Slik te genieten en kreeg gelijk zin om de muzikale draad weer op te pakken. Ik heb nog gedacht aan drummen, maar oefenen is lastig in een huis met jonge kinderen die liggen te slapen. Ook dacht ik: ik wil met een compleet nieuw instrument beginnen, een nieuwe uitdaging aangaan. Basgitaar en daar mee een band begeleiden leek me heel gaaf en na overleg met een (muziek)collega op onze school schafte ik er een aan. Vervolgens deed ik een gratis proefles bij het CKB en wist gelijk: dit is een goede keuze, dit wil ik leren. CKB docent Kees van Eyck bevestigde dat ik een goed instrument had gekocht: voor beginners hoeft dat echt niet zo duur te zijn.”

Een echte uitlaatklep
Al in de eerste les vroeg docent Kees aan Joost van welke muziek hij houdt. “Want, zei hij, het is echt belangrijk dat je het leuk vindt. Ik gaf aan ook graag de techniek (o.a. vingerzetting) goed te willen leren en krijg daar speciale oefeningen voor. Daarnaast is er alle ruimte om met mijn favoriete muziek mee te spelen: o.a. nummers van U2. We willen onze garage veranderen in een repetitieruimte, waarin ik nog vaker kan oefenen, ook met versterkt geluid. Voor mij is dit een echte uitlaatklep, ontspannend, bevrijdend. Muziek is sowieso belangrijk in mijn leven, ik luister er veel naar en associeer bepaalde nummers graag met dingen die ik heb meegemaakt. We praten er ook thuis over. Eveline gaat elke maandag naar de Popschool en ik de dag erna (om de week) naar basgitaarles. We wisselen onze ervaringen uit en geven elkaar tips. Ook onze dochter Elin (8) is CKB cursist: ze krijgt bij Kees les op akoestisch gitaar. Onze zoon Ben (5) zal vast een drummer worden, merken we nu al ????. Wie weet worden we een familieband!”

 Joost is blij met zijn keuze om basgitaar te leren spelen bij het CKB. “Mijn doel is om in een band te mogen begeleiden en onder de muziek mooie baslijntjes te leggen. Kees tipte me om daar zo snel mogelijk mee te beginnen. Onze dochter Elin hebben we een keer meegenomen naar een soundcheck van de Popschool en dat inspireerde haar. Zo zag ze wat je allemaal met muziek kunt bereiken. Nu, na een paar maanden les, denk ik zelf nog veel na bij het spelen. Dat gaat straks automatischer, zodat je steeds meer kunt genieten. Fijn dat ik de les om de week kan doen, zodat ik dit kan combineren met mijn gezin, baan en sport. Iedereen die nog twijfelt, raad ik aan: vraag die proefles aan, je merkt gelijk of het wat voor jou is. Ik ben blij dat ik met basgitaar begonnen ben!”

Wil je zelf eens de basgitaar of een ander instrument proberen: kijk dan hier.
We wensen je alvast veel plezier!

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl