Een volwassen Musical Kid - interview met Tom Kelling

In zijn drukke repetitieschema voor de nieuwe musical van The MusiCompany heeft Tom Kelling (21) gelukkig ook tijd gevonden voor Grieselstate XL, op 18, 19 en 20 juni in de CKB Theaterzaal.
Want dit is zijn comeback als CKB Musical Kid, samen andere toenmalige theatercursisten!
Tom: “Met de makers van Grieselstate, Annique en Virginie (CKB docenten) heb ik nog regelmatig contact en opeens hadden we het erover: hoe zou het zijn om deze musical weer op de planken te zetten, met de volwassen mensen die we nu zijn?! Gewoon doen dachten we … Een remake met nieuwe decors en kostuums in een grotere maat. En een volwassen script met volwassen (en langere) teksten die Annique echt naar onze persoonlijkheden heeft toegeschreven, en … nu kan er wel echte horror in. De liedjes zijn hetzelfde gebleven en bij de eerste bijeenkomst van de cast kwamen die vanzelf weer naar boven: echte ‘oorwurmen’.

Het Theaterlab is bij ons ontstaan
Het is zó leuk om dit met de mensen te doen met wie je vroeger de Musical Kids of het Theaterlab deed. Het Theaterlab is overigens in onze groep ontstaan. Wij wilden zelf de voorstelling maken voor onze jaarlijkse uitvoering en sindsdien doen ze dat nog steeds in deze CKB cursus. Bij onze laatste Theaterlab-voorstelling hebben Fabian Bakerus en ik het zilveren masker ontvangen voor ‘uitstekende creatieve inzet gedurende vele jaren’. Een mooie afsluiting voor die tijd op het CKB.

The MusiCompany en De Club van Sinterklaas
Dankzij de CKB theatercursussen speel ik nu ook bij The MusiCompany: bij Grease was ik Mark, de aanvoerder van het football team en in de nieuwe musical: How to Succeed in Business Without Really Trying ben ik Tackeberry (14 t/m 17 november in De Maagd). Inmiddels heb ik mijn opleiding Facilitair Leidinggevende voltooid en dat komt goed van pas in de theaterwereld. Bij het TMC zit ik in het bestuur en kan ik dus lekker regelen en bij de landelijke filmserie De Club van Sinterklaas begeleid ik de figuratie.

Grieselstate XL
Het CKB was voor mij echt een groot deel van mijn jeugd, daar ging ik 11 jaar lang elke week naar toe. Eerst als Musical Kid, toen als Theaterlab-cursist en nu wederom als Musical Kid, haha. Het leuke is dat de kinderen van toen nog steeds vrienden zijn en dat we Grieselstate XL echt samen gaan doen! Een soort Musicallab dus …”

Kijk voor meer info en kaarten voor Grieselstate XL vanaf 6 mei op de homepage.

De onderste foto is gemaakt door fotograaf Gijs Proost.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl