Ik heb er de passie voor

Elke woensdag is Melissa (10) in het CKB te vinden, een hele middag lang. Na het CKB Kinderkoor waarin ze al 2 jaar zingt, gaat ze naar pianoles en vervolgens naar het Jeugdatelier. “En dan zit ik ook nog op Musical Kids”. Het begon allemaal met Kunst in de Wijk, waarbij Melissa via haar school (Sancta Maria) naar het CKB ging voor de naschoolse lessen Jeugdatelier en Keys en Knopjes. ”Ik heb daarna van alles geprobeerd met een proefles, ook dans maar dat vond ik niks voor mij. Piano vind ik het leukst, daar heb (denk ik) wel een beetje passie voor.”

 

Via Kunst in de Wijk kwam Melissa ook in een CKB popband terecht. “Ik speelde keyboard en we zouden net gaan optreden in Gebouw-T toen die dag de lockdown begon, dat was echt jammer. Misschien kan ik het dit jaar nog een keer proberen. Juf Judith raadde me aan om van keyboard naar piano te gaan, ze zei dat ik er verliefd op was. Ik zit nu een jaar op pianoles en ik speel alles uit mijn hoofd, want ik kan heel snel onthouden. Ik houd het meeste van blues en boogie woogie, dat vind ik lekker klinken, ik heb er een speciaal pianoboek van.”Ik mocht in Oliver spelen
“Het leukste van Musical Kids vind ik acteren. We hebben al twee keer opgetreden. De eerste musical heette ‘Coronaproof’. Dit waren eigenlijk allemaal korte stukjes. Ik was een kind, een reiziger en een klant van een kapper, die niet meer wist hoe hij kapper moest zijn. De voorstelling werd gestreamd en iedereen kon thuis kijken. De tweede musical heette Alice in Somberland, toen was er wel publiek in de CKB Theaterzaal en ik was de toverfee. Ik doe ook mee met de Maria Ommegang en mocht meespelen met Oliver! van de BOV, maar die gingen allebei niet door, hopelijk nu wel. Met het CKB KInderkoor hebben we in de kerk gezongen met de kerst.” (Het jaarlijkse Lessons and Carrols in de Sint-Gertrudiskerk)

Een ijsbeer op een tropisch eiland
“Mijn juf van de Sancta Maria gaf me de tip om naar het CKB te gaan, omdat ik zo creatief ben. Bij het Jeugdatelier heb ik net een schatkaart gemaakt. Ik verfde met een mix van koffie, thee en ecoline, zo lijkt hij echt oud. En met een kwast heb ik er speciale waterdruppels op gemaakt. De rest is gemaakt met aquarelpotloden, die heb ik nu thuis ook. Samen met Nourie maakte ik een stop-motion filmpje van een tropisch eiland met een ijsbeer en een pinguïn. De ijsbeer duwde zijn hoedje in het water en de pinguïn moest hem halen, dat kun je allemaal zien op YouTube (CKB Jeugdatelier Het avontuur van de ijsbeer).
Het allerliefst ga ik naar pianoles bij het CKB en als ik thuis langs de elektrische piano loop dan trekt hij me steeds aan. ” Het is ongelooflijk hoe goed Melissa al speelt na 1 jaar pianoles, je kunt het zien en horen op Facebook en Instagram.

Wil je zelf een instrument leren spelen, zingen in een kinderkoor, kunstwerkjes maken in het Jeugdatelier, spelen in een echte musical of iets anders? Kijk dan eens rond op onze website en vraag een gratis proefles aan. Wie weet vind je het net zo leuk als Melissa!

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl