blijfcreatief

Gesloten deuren, geen cursussen, geen presentaties.... allemaal maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen stil zit....
Op deze pagina trakteren we je op mooie, creatieve en inspirerende online (of andere media) initiatieven van docenten, cursisten en anderen. 

Heb jij ook creatieve foto's, filmpjes, kunstwerken die je wilt delen?
Als je ze deelt, laat het ons dan weten door CKB te taggen op Facebook: @ckboz en/of op Instagram: @ckballemaal en op beide #blijfcreatief aan je bericht toe te voegen.

Wanneer weer?
In het weekend van 20 juni 2020 zou eigenlijk onze 2-jaarlijkse grote dansvoorstelling in De Maagd staan. In plaats daarvan blikken we met dansdocente Silvia terug. Zij heeft een fotomix gemaakt van haar aandeel (er deden uiteraard nog veel meer cursisten mee) tijdens vorige voorstellingen en deze de toepasselijke titel gegeven: Wanneer weer? Gelukkig zijn de cursussen alweer gedeeltelijk begonnen en hopelijk staan al onze dansers ook snel weer op een podium voor hun publiek te schitteren! Bekijk het hier op YouTube of hier op Facebook.

Blijf creatief, blijf bewegen met Silvia
Blijf creatief bewegen in en rond je huis. Onze dansdocente Silvia laat je zien hoe. Zo kun je, terwijl onze dansstudio's niet bezocht kunnen worden, ook thuis toch lekker soepel en fit blijven. Check het filmpje op ons YouTube-kanaal, Instagram of op Facebook.

Maak een doorgeefstripverhaal samen met Saskia
Vandaag gaan we met Sakia een doorgeefstripverhaal maken. Wat deze opdracht extra leuk maakt is dat je hem samen met anderen (2 of meer) moet doen. Doe je dit keer ook weer mee? Je vindt het filmpje op ons YouTube-kanaal, op Facebook en Instagram.

Dansfilmpje van CKBeentjes op 4 mei
Normaal gesproken vertrok men na de Dodenherdenking van de Thaliatuin naar De Maagd voor een samenkomst en een 4 mei voorstelling op het podium waaraan veel CKB cursisten ieder jaar een bijdrage leveren met passende gedichten, speelscènes, zang, muziek en dans. Dansdocente Silvia zou samen met haar demogroep CKBeentjes een bijdrage leveren. Dat kon natuurlijk niet en daarom is ze aan de slag gegaan en heeft met repetitiebeelden en voorstellingsopnames een remake gemaakt van de dans uit 2018. Het thema was toen ‘Verzet’. Je kunt het filmpje op Facebook en op ons YouTube-kanaal bekijken. Het komt om 21:00 uur online, het tijdstip waarop normaal gesproken traditiegetrouw de 4 mei voorstelling begint.

CKB in de Mix online
In deze tijd van elkaar niet gewoon even kunnen zien is er veel gemis. Maar gelukkig staat de creativiteit nooit stil, zo ook bij onze cursisten en docenten. Zo’n 150 CKB cursisten muziek, dans en beeldend en docenten maakten, verbonden door hun passie, samen deze online ‘CKB in de Mix’. Een creatieve hart onder de riem voor iedereen in deze moeilijke tijd. Hou vol, #blijfcreatief en blijf in contact met elkaar.

Het prachtige nummer is speciaal voor deze video, uit het hart, gecomponeerd door Erwin Leijs. De première is op 1 mei om 19:30 uur. Kijk live mee en reageer op onze Facebookpagina. Na de première ook te zien en te horen op ons YouTube-kanaal.

Maak creatieve flessenpost met Anton
Anton (één van onze beeldende docenten) legt je precies uit hoe je creatieve flessenpost maakt. Welke boodschap (of bootschap) zet jij op het bootje en voor wie? Je ziet het filmpje hier op onze Facebookpagina en hier op YouTube.
Dit filmpje is gemaakt in opdracht van het community art-project "Ik vergeet je niet". Een project van Cultuurcompaan om het isolement van eenzame inwoners – met de focus op ouderen – van Roosendaal te doorbreken middels het creëren van een saamhorigheidsgevoel. Meer informatie hierover: https://www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet/

Elodie van Pre-Ballet danst
Juf Elise kreeg van haar danscursist Pre-Ballet Elodie dit ontroerend mooie filmpje toegestuurd. Ze had superveel zin om te dansen en geniet van de dansfilmpjes van juf Elise. Dat wilde ze iedereen laten zien. Voor het filmpje heeft ze zelfs speciaal haar mooiste danskleding aangedaan. Elodie, wij vinden dat je het supergoed doet! Ga zo door en geniet van het dansen! Op 29 april (toen we dit filmpje via onze sociale media-kanalen deelden) zelfs nog een beetje extra want het was toen Internationale Dansdag. Je ziet haar hier op Facebook dansen.

POD!UM van ZuidWest TV helemaal in het teken van CKB
In deze nieuwe aflevering van POD!UM van ZuidWest TV met Marlies van Lier zie je:

  • Jeroen Dur en Greetje over o.a. CKB in de Mix, challenges, online lessen en ‘hoe is dat nou als docentenkoppel thuis lesgeven…’
  • Saskia over haar creatieve opdrachten voor #blijfcreatief en haar cursisten.
  • Cursist Sabine Havinga van o.a. het Jeugdatelier over hoe het is om online les te krijgen van Saskia en Anton en hoe ze contact houdt met haar groepje.
  • En je krijgt voorbeelden van onze cursisten aan de slag in beeld.

Veel van de voorbeelden die in deze aflevering van POD!UM voorbij komen vind je hieronder op deze pagina. De aflevering kun je hier zien.

#blijfcreatief! van CKB presentatiegroep Grondwerk
De danseressen van demogroep Grondwerk hebben in het kader van #blijfcreatief meegewerkt aan een leuke creatieve thuis-dans opdracht. Aan de basisfrase van dansdocent Greetje Dietvorst moest minimaal één verandering worden toegepast. Te denken aan kleding, locatie, richting, versnellen/vertragen. ZOEK DE VERSCHILLEN! op ons YouTube-kanaal.

Ontdek teken- en schildertechnieken met Saskia
In dit nieuwe filmpje van Saskia ga je (jong en oud) aan de slag met verschillende teken- en schildertechnieken en kom je er achter hoeveel verschillende dingen je kunt doen met één onderwerp. Misschien ontdek je nog een manier van tekenen of schilderen waar je nog nooit aan hebt gedacht. Het is bovendien ook erg leuk om samen te doen! En dat allemaal nadat ze mooie tulpen van een collega kreeg ;-) Je ziet het filmpje hier op ons YouTube-kanaal en hier op onze Facebookpagina.

Filmpje van onze theaterdocenten voor al onze lieve theatercursisten
Beste theater toppers,
Vrijdag 17 april zou de Theater Driedaagse van start gaan. Maar helaas dat kan nu niet doorgaan. We hopen natuurlijk dat we dit cursusjaar nog samen kunnen afsluiten. Fingers crossed. Wij, theaterdocenten, hebben een filmpje voor jullie gemaakt. Speciaal voor jullie. Je vindt het hier op Facebook en hier op YouTube.

Lieve allemaal, hopelijk tot snel.
Groetjes van Anne-Marie, Annique, Ingrid, Monique, Rodney en Virginie.

Rapperdepap met meneer Jeroen van CKB
Hé kanjers, hier is meneer Jeroen weer en dit keer gaan we aan de slag met rap. Je leert wat flow is, gaat rijmen, een eigen rap maken en ook nog een gave beat in elkaar zetten met de app Incredibox.
Yo, waar wacht je nog op? Je kunt meedoen op ons YouTube-kanaal en op onze Facebookpagina.

CKBingo!
We spelen.. CKBingo! Van cursisten en andere creatievelingen ontvangen we veel leuke berichten dat ze druk bezig zijn createif blijven. Zelf oefenen, online les, meezingen met de liedjes en opdrachten maken van onze socials en ook heel veel gezellige videocalls om in contact te blijven met elkaar, vrienden, familie en docenten.
(Klik op de afbeelding voor een grotere versie op Facebook)

Wat heb jij al gedaan om creatief te blijven? En herken je de videocall-“dilemma’s”? Vul in en deel jouw bingo op Facebook en ons te taggen met @ckboz of op Instagram met @ckballemaal.

Paaseieren maken met Saskia
Daar is Saskia weer! Dit keer niet met een tekenopdracht, maar met knutselopdracht. Ze gaat samen met jullie eieren uitblazen en er mooie paaseitjes van maken. Doe je ook dit keer weer mee?
Je kunt het filmpje bekijken op onze Facebookpagina of op ons YouTube-kanaal.

Videoboodschap van CKB dansdocenten
Onze dansdocenten hebben een videoboodschap gemaakt speciaal voor de danscursisten. Hier is hij op ons YouTube-kanaal (ook voor niet danscursisten ;-)

Een vouwtekening maken met Saskia
Een vouwtekening maken doe je samen met Saskia, onze docente Tekenen en Schilderen en Modeltekenen. Ze vertelt op onze Facebookpagina hoe je dat kunt doen. Je vind het filmpje hier.

Thuisdansende cursisten
Check de enthousiaste thuis-dansende cursisten van onze dansdocente Silvia op onze Instagram. Ze maakt thuis lesfilmpjes voor haar cursisten zodat ze ook nu aan de slag kunnen.

Het Krokeledokus lied met Jeroen
Meneer Jeroen bijt het spits af met zijn Krokeledokus lied voor jonge kinderen op Facebook.

 

 

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl