1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Nieuwe aanpak CKB afdeling Theater

Nieuwe aanpak CKB afdeling Theater

Gepubliceerd op: 17 juli 2020
Nieuwe aanpak CKB afdeling Theater

De CKB cursisten Musical Kids en Theaterlab beginnen het cursusseizoen 2020-2021 met een nieuw theaterprogramma. In plaats van een heel jaar toewerken naar één voorstelling krijgen ze nu twee kortere lesblokken met twee keer een rol in een theatervoorstelling. Ze staan dus twee keer op het podium van de CKB Theaterzaal te stralen: in december en mei. Naast de wekelijkse lessen doen de cursisten mee met gezamenlijke activiteiten waarbij ook bekende acteurs betrokken worden.

Het CKB heeft al jaren een bloeiende theaterafdeling die al heel wat acteurs, schrijvers en dansers heeft voortgebracht. Een theatercursus betekent hier in een toegankelijke sfeer (met veel humor) leren acteren, improviseren, zingen, dansen, regisseren en zelfs schrijven. Dankzij de vele contacten van het Cultuurbedrijf (waartoe het CKB behoort) heb je gelijk een ingang naar amateurtheater, vervolgopleidingen en zelfs de professionele theaterwereld. Veel cursisten doen al mee met o.a. openluchtspektakels als Supersum en musicals van de BOV en The MusiCompany. Ook zouden ze in De Maagd figureren bij Paul van Loons Griezelbus (helaas door corona gecanceld).

Springplank
CKB Theater is niet alleen een voedingsbodem voor het prijswinnende Bergse amateurveld, maar ook een springplank naar de professionele theaterwereld. Diverse cursisten zijn na het CKB een vervolgopleiding gaan doen en doorgestroomd als artiest, docent of regisseur. Een daarvan is Rodney den Broeder die nu zelf een CKB Theaterlab onder zijn hoede had. “Ik stond ooit in dezelfde schoenen als mijn leerlingen en mijn jufs van toen zijn nu mijn collega’s. Ik heb mijn eigen eventbureau en speel in allerlei voorstellingen, o.a. als Mr. Bumble in de nieuwste BOV-musical. En de rol van Oliver! is weer in handen van een CKB cursist! ..."

Theaterlab en Musical Kids
In een Theaterlab (v.a. 10 jaar) krijgen CKB cursisten niet alleen les in toneelspelen, improviseren, zingen en dansen, ze helpen zelf mee met het maken van de voorstelling en de regie. “En daar heb ik op school ook profijt van, ze vragen me regelmatig als regisseur”, zegt CKB cursist Tom Oosters die o.a. voor een volle Maagd speelde in de 4 mei-voorstelling. Hij komt straks net als Rodney uitgebreid aan het woord in de nieuwe seizoenbrochure van het Cultuurbedrijf die half september uitkomt.

Jongere kinderen (v.a. 6 jaar) starten bij CKB Theater als Musical Kid. Ook Martijn (o.a. hoofdrol in de film Scheepsjongens van Bontekoe) en Alex Hendrikx (winnaar Musical Award) zijn zo hun theatercarrière begonnen. 

Bekijk het complete interview van Rodney (van Tom komt iets later) hier op onze website en het filmpje van o.a. Alex en Femke op onze Facebookpagina. Zowel bij het Theaterlab als bij de Musical Kids kun je het hele jaar instromen en eerst een gratis proefles doen.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl