1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. CKB Popschool sluit seizoen af in de spotlights

CKB Popschool sluit seizoen af in de spotlights

Gepubliceerd op: 14 juli 2020
CKB Popschool sluit seizoen af in de spotlights

Maandag 6 juli was een dag om naar uit te kijken voor de bandjes en het docententeam van de CKB Popschool. Wat een feest was het om weer samen op het podium te staan.

Na een periode zonder repetities i.v.m. de corona-maatregelen mocht er de afgelopen maand eindelijk weer muziek worden gemaakt. En hoe!

De muzikanten wisten elkaar weer in no time te vinden en de energie spatte er vanaf. Op drie maandagavonden waren er fijne workshops en bijeenkomsten met de bands op verschillende locaties, zoals Gebouw-T en de Hofzaal in het Markiezenhof. Op een alternatieve manier werd er gewerkt aan de nummers die op de slotavond gespeeld zouden worden.

In Gebouw-T - de thuisbasis van de Popschool - was voor de optredens in de grote zaal een gemoedelijke sfeer gecreëerd. Waar normaal gesproken het publiek staat, waren nu gezellige zitjes gemaakt. Compleet met professioneel geluid en licht was het weer een volwaardig concert zoals het de Popschool betaamt.

Bands als Grey5, Ready to go, en The Roosters waren weer helemaal in hun element. De weken waarin niet gerepeteerd kon worden waren hoorbaar goed benut door de bands door thuis zelf te oefenen op hun repertoire. De band 4 Vinyl is zelfs aan de slag gegaan met het maken van een video waarin de bandleden vanuit verschillende locaties hun partij inspeelden en -zongen. Een fantastisch idee wat met verve gepresenteerd werd tijdens het concert.

Zo bleek maar weer hoe creatief en innovatief de mensen op de Popschool zijn, ook wanneer de mogelijkheden even beperkt worden.

Een nieuw element voor de Popschool was de livestream via YouTube. Via dat kanaal was het hele concert te volgen voor de fans, die vooraf een verborgen link hadden ontvangen. Een zeer interessante en eigentijdse verrijking voor het concept van de Popschool. Zo zijn de concerten wellicht voortaan voor een nog breder publiek te zien.

Echter blijft er niets mooier dan voor een volle zaal te spelen. Daar wordt ook naartoe gewerkt in het kader van het 10-jarig jubileum van de Popschool volgend jaar. Dat belooft een feestelijk muzikaal spektakel te worden op het prachtige podium van Stadsschouwburg de Maagd. Een uniek evenement op 12 juni 2021 waarvoor de cursisten en het docententeam je alvast van harte uitnodigen. Ook voor die tijd is er al een kans om de Popschoolbands live te zien optreden. Dat kan tijdens de Gala-avond in café ’t Slik op 11 december 2020. Zet het alvast in je agenda, kom genieten van een avond vol popbands in een fijne sfeer. Het spreekt voor zich dat de genoemde data onder voorbehoud zijn i.v.m. corona-maatregelen.

Bekijk meer foto's op onze Facebookpagina.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl