1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. 'Een Hoffelijk Gebaar': gratis portrettekenen en -schilderen aan het hof

'Een Hoffelijk Gebaar': gratis portrettekenen en -schilderen aan het hof

Gepubliceerd op: 01 januari 2018
\'Een Hoffelijk Gebaar\': gratis portrettekenen en -schilderen aan het hof

Deze activiteit is inmiddels voorbij

Wat is er mooier dan een portret maken in het Markiezenhof waar de geschilderde portretten van de markiezen hangen. Dit keer geen smartphone gebruiken om de unieke trekjes van een gezicht te vereeuwigen, maar net als toen: kwast, krijt of potlood. Iedereen kan het leren, vooral o.l.v. CKB docent en beeldend kunstenaar Kees Warmoeskerken. Hij koos de sfeervolle entourage van de Hofzaal om je gratis kennis te laten maken met deze kunstvorm. In twee uur krijg je diverse basistechnieken. Je ontdekt wat een gezicht uniek maakt en hoe je dit kunt vertalen tot je eigen kunstwerkje. 

Kees Warmoeskerken is bij veel Bergenaren bekend. Hij won in het jaar 2000 de Sakko prijs en ontwierp het concept van het Kermismuseum in het Markiezenhof. Vanuit zijn eigen galerie ‘2 x 2’ in de Potterstraat loopt hij regelmatig naar de overkant om in De Maagd een zuil te restaureren of het musicaldecor op te bouwen wat hij jaarlijks ontwerpt voor de BOV. Wekelijks geeft hij diverse lessen Tekenen en Schilderen aan volwassen cursisten in ons CKB atelier. 

Laat je door Kees Warmoeskerken inspireren en doe mee met zijn gratis les Portrettekenen en -Schilderen: ‘Een Hoffelijk Gebaar’, op woensdag 14 november van 10:00 – 12:00 uur in de Hofzaal van het Markiezenhof. Alle materialen zijn aanwezig, dus loop gewoon binnen via de ingang Cultuurbalie, Steenbergsestraat 6. (Je hoeft je niet van tevoren aan te melden)

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl