1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. CKB cursisten doen mee met Juniorprijs der Markiezen 2018

CKB cursisten doen mee met Juniorprijs der Markiezen 2018

Gepubliceerd op: 18 januari 2018
CKB cursisten doen mee met Juniorprijs der Markiezen 2018

De Juniorprijs is een kunstwedstrijd voor jongeren tot 18 jaar uit West-Brabant.

Deelnemers hadden tot half december vorig jaar de tijd om hun plan in te leveren. Daarna werden de geselecteerde ideeën bekendgemaakt en konden ook onze cursisten Roos, Amber (samen) en Stijn aan de slag. Op 9 maart moet iedereen zijn kunstwerk inleveren. Dan wordt beoordeeld of het mag worden gepresenteerd.

Zes weken lang krijgen de deelnemers een podium in het Markiezenhof. De mooiste kunstwerken kun je bewonderen van 21 maart tot 3 juni in het museum.

Het thema is 'Open your mind it’s all there'. Centraal staat de mens met zijn brains en al zijn mogelijkheden, die heel veel kan bedenken en creatief kan zijn. Samen vormen wij de wereld en dus de geschiedenis en de toekomst.

De ‘Juniorprijs der Markiezen’ is een initiatief van de Stichting Vrienden van het Markiezenhof en heeft als doel jongeren meer te interesseren voor historie, cultuur en de plaats die zij daarin zelf hebben.

Er zijn zes categorieën: Beeldend, Dans & Muziek, Proza & Poëzie, Techniek, Drama en Film & Video. De jongeren maken alleen of samen met andere leerlingen een kunstwerk.
Op 18 april is de prijsuitreiking, dan worden de winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs feestelijk bekend gemaakt.

Voor meer info over de Juniorprijs, klik hier.


Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl