1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Voorronde 6e KNA-concours op 30 maart 2018

Voorronde 6e KNA-concours op 30 maart 2018

Gepubliceerd op: 01 januari 2018
Voorronde 6e KNA-concours op 30 maart 2018

Negen talentvolle CKB cursisten strijden om een plaats in de finale van het 6e KNA-concours. Colin van Est, Nicole van Hoeve, Romy de Laet, Tim Musters, Carmen de Ruijter, Koen Schouten, Ies Véga Sanchez, Daan Verberkmoes en Marit van der Meer laten zich van hun beste kant horen tijdens de voorronde op vrijdag 30 maart om 19:30 uur in de CKB Theaterzaal. Hun optredens vormen een afwisselend concert waarbij iedereen welkom is. Gratis kaarten reserveren kan bij onze Info & Ticket service.

Verschillende instrumenten
De CKB cursisten die strijden om een finaleplaats soleren op verschillende instrumenten. Colin van Est, Nicole van Hoeve, Tim Musters, Carmen de Ruijter, Koen Schouten en Ies Véga Sanchez spelen piano; Romy de Laet is harpiste, Daan Verberkmoes is gitarist en Marit van der Meer speelt trombone. Samen presenteren ze een afwisselend en boeiend programma voor publiek. Een onafhankelijke en vakkundige jury bepaalt op 30 maart wie zal schitteren in de finale die op 1 juni ook plaatsvindt in de CKB Theaterzaal.

Jury
De jury van het KNA-concours bestaat uit; René de Jong (oud teammanager CKB), Eugène den Hoed (oud-docent, componist en arrangeur) en Sybren Zondervan (pianist). Sybren heeft twee eerdere edities van het concours gewonnen.

KNA-prijs
Het bestuur van Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid heeft na het 4e concours besloten om de traditionele hoofdprijs af te schaffen. De hoofdprijs wordt nu gedeeld door de deelnemers die door de jury zijn aangewezen om in de finale te spelen. Deze gedeelde hoofdprijs houdt in dat de finalisten, naast hun reguliere lessen, een intensieve training krijgen van hun docent om zich voor te bereiden op de finale.
De uiteindelijke winnaar van het KNA – concours ontvangt een blijvende herinnering in de vorm van een trofee.

Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid (KNA)
De Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid is ontstaan na de opheffing van Harmonie Kunst na Arbeid. Deze harmonie bestond uit personeelsleden van de N.V. Machinefabriek en IJzergieterij ‘Holland-Bergen op Zoom”. Na een fusie en faillissement werden de nog aanwezige gelden van de harmonie in oktober 1983 ondergebracht in de Stichting Instrumentenfonds Kunst na Arbeid met als doel talentvolle CKB Cursisten te steunen. Vanaf de oprichting is de stichting erin geslaagd om een aantal cursisten te helpen met de aanschaf van een goed muziekinstrument. Mede door maatschappelijke veranderingen heeft het bestuur in overleg met Het Cultuurbedrijf afd. CKB gezocht naar nieuwe mogelijkheden om talentvolle cursisten te stimuleren. Vanuit deze samenwerking is het idee voor het KNA-concours ontstaan. Het opdoen van podiumervaring is immers essentieel voor de verdere ontwikkeling van talent.

Gratis kaarten
De toegang voor zowel de voorronde als de finale is gratis, maar toegangskaarten dienen wel gereserveerd te worden bij bij onze Info & Ticket service., Burg. Stulemeijerlaan 3. Openingstijden 09:00 – 20:00 uur (ma t/m vrij) 09:00 – 13:00 uur (za) telefoon: 0164 280500.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl