1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. CKB Spaanse dans in Spanje

CKB Spaanse dans in Spanje

Gepubliceerd op: 11 december 2014
CKB Spaanse dans in Spanje

Karin, Isa, Birgit en ik, Lian: met vier uit de groep Spaanse dans van Lucas Gladdines bij het CKB zijn wij voor de 3e keer mee geweest naar Fuengirola bij Málaga, Zuid Spanje. Daar is de jaarlijkse Feria (jaarfeest) van Fuengirola van 6 tot 12 oktober. Lucas en zijn partner Gemma geven ook les in Breda en in totaal bestond onze groep uit 40 personen (leerlingen en introducés).
Het was dit jaar voor de 25e opeenvolgende keer dat zij deze Feria-reis organiseerden. Inclusief o.a. een processie ter ere van de Virgen del Rosario (patroonheilige) is dit het belangrijkste aspect van de Andalusische muziek- en danscultuur: een hele week dansen en fiesta op het Feria-terrein met natuurlijk ook veel culinaire activiteiten.

Heel leuk en apart vonden wij het dat wij met de ‘Sevillanas’ totaal opgingen in de bevolking. Al die uren les in deze dans waren niet voor niets geweest! Wel een desillusie voor menig toerist en/of Spanjaard die dan denkt foto’s te maken van Españolas maar... dat zijn wij dus uit Bergen op Zoom. Voor ons was dat een groot compliment omdat je dan de dans ook echt uitvoert zoals het moet!

Natuurlijk leren we niet alleen de Sevillanas, maar zijn we met zeker 6 andere dansen “bezig”, zoals leren met castagnetten dansen (heel moeilijk), ook met een waaier, hanteren van de rok, ritmisch handgeklap, etc. Al met al is het geen eenvoudige dansvorm maar wij hebben er enorm veel plezier in en kijken elke week weer uit naar de volgende les.
Dit jaar was het dus de 25e keer voor Lucas en Gemma met de groep naar Fuengirola en dat werd daar echt gewaardeerd. De gemeente was op de hoogte, vandaar dat we een speciale ontvangst door de burgemeester kregen, een TV opname en de uitreiking van een plaquette.

Het was wederom een zeer geslaagde week in dans en gezelligheid en … volgend jaar gaan we weer: de 4e keer, voor onze Spaanse CKB leraar Lucas zal het dan de 26e keer zijn!

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl