1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Twee tienen en een volle zaal

Twee tienen en een volle zaal

Gepubliceerd op: 08 juli 2014
Twee tienen en een volle zaal

Sybren Zondervan is een bijzonder CKB talent dat twee maal achtereenvolgens het KNA-concours won, daarmee een masterclass bij Jan Vayne thuis won en voor zijn C-examen piano lichte muziek een eigen theaterconcert van A tot Z verzorgde. Op vrijdag 4 juli genoot een bomvolle CKB Theaterzaal van zijn uitmuntende en levendige manier van spelen, zijn bijzonder gevoel voor humor en een afwisselende voorstelling. Het CKB stimuleert de cursisten muziek om een C-examen te doen in de vorm van een uitvoering met publiek. Sybren maakte er een complete theateravond van met sfeervolle theatereffecten, gastoptredens en een komische presentatie. De 17-jarige gymnasiast bespeelde het publiek als een volleerde entertainer. Na een bijzondere opening waarbij hij opsomde welke wereldgebeurtenissen nog meer plaatsvonden op 4 juli, overtuigde hij jong en oud van zijn veelzijdigheid als solist aan de vleugel, maar ook in samenspel met anderen. Hij vormde een duo met een celliste, een Key&Voice met een zangeres, een ensemble met drummer/ keyboardspeler/zangduo en hij speelde toetsen in een complete popband.
Ook in de pauze had hij live muziek geregeld door een cursist piano en een cursist saxofoon. En aan het eind van een mooie theateravond kreeg Sybren op het podium van de jury zijn cijferlijst in handen: twee tienen met een bijzondere onderscheiding! Na een staande ovatie kwam er een tweede piano bij en gaf hij een toegift samen met zijn broer Thomas Zondervan.

Sybren:
‘Was heel leuk om te doen. Ik was erg trots op de opening en op het samenspel met andere goede artiesten. Na verloop van tijd kwam je in de avond zelf, zoals het presenteren, dat me steeds beter afging, maar ook het spelen, waardoor het meer en meer genieten werd. Eigenlijk ging alles wel behoorlijk goed. Toch was ik nog verrast door het feit dat ze me er twee tienen en ‘met onderscheiding’ voor gaven. De afsluiting samen met mijn broer Thomas en de staande ovatie maakten het helemaal af. Ik heb er van genoten en volgens mij het publiek ook. Mijn doel was niet zozeer om goede punten te halen voor mijn examen, maar meer om een echt concert weg te zetten. Het is mooi te zien dat je zoveel inspanning en tijd in de voorbereidingen hebt gestoken en dat het resultaat er dan ook mag zijn.’

Alle foto's vind je hier op de Facebookpagina van CKB.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl