1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. ARCHIEF: CKB talenten zorgen voor Nieuwe Oogst tijdens ProefMei

ARCHIEF: CKB talenten zorgen voor Nieuwe Oogst tijdens ProefMei

Gepubliceerd op: 01 januari 2014

Een welkome traditie: de optredens van CKB cursisten tijdens het ProefMei weekend van 22 t/m 25 mei. Bergen op Zoom kan trots zijn op deze Nieuwe Oogst aan talent. Ze brengen aansprekende songs en melodieën op het CKB Talentenpodium in de Beeldentuin van het Markiezenhof en op de Grote Markt kan het publiek op zaterdagmiddag genieten van de gevarieerde CKB muziek- en dansvoorstelling ‘DE ZOOM’. Voor iedereen die zelf aan de slag wil met Muziek, Dans, Theater en Beeldend, is de Open Dag van het CKB op zondag.

Opening ProefMei vol sfeervolle klanken
De opening vindt op donderdag plaats tijdens de Businessavond in het Markiezenhof. Vanaf het CKB Talentenpodium in de Beeldentuin worden genodigden getrakteerd op zang en muziek door grote CKB talenten. KNA winnaar Sybren Zondervan begeleidt op piano het zangduo Rick Davis en Annebelle van Giels. Andere namen zijn fluitiste Lisa Voorbraak en pianist Pieter-Paul Elion (piano). Op dit podium zijn er ook op vrijdag- en zaterdagavond presentaties van vergevorderde CKB cursisten, met o.a. Nina Verhage, Lars van de Zeijden, Patrick Looij, Rogier van Dongen, Colin van Est, Kathy Fehr, Elke Bekendam, Rose Stroo en Amanda van den Hil (& Geerd van het Maalpad).

Spetterende voorstelling op de Grote Markt
‘DE ZOOM’: dat is de titel van een gevarieerde muziek- en dansvoorstelling die het CKB zaterdagmiddag brengt op het grote ProefMei podium (Grote Markt). De loop van De Zoom is de inspiratie geweest voor een spektakel vol Vlaamse, Brabantse en Zeeuwse invloeden. Met optredens van de CKB Popgroep 4 Vinyl, het wereldmuziekensemble, het koperensemble, street- en swingdance-groepen en de CKB dansgroep Grondwerk die een eigen choreografie presenteert: “Vanuit De Grebbe Naar De Zoom”. ‘DE ZOOM’ wordt tweemaal opgevoerd op zaterdag 24 mei, van 14:30 tot 15:30 en van 15:45 tot 16:45 uur.

Open dag CKB
De laatste dag van het evenement ProefMei is iedereen welkom op de Open Dag van het CKB, Burg. Stulemeijerlaan 3. Daar kun je op 25 mei tussen 11:00 en 14:00 uur proeven van Dans, Theater, Muziek en Beeldende kunst. Er zijn diverse presentaties en de docenten zijn aanwezig om je uitgebreid te informeren.
Zie ook het artikel over de Open dag of bel 0164 280500

Muziekverenigingen op zondag
In het kader van de afsluiting van de week van de amateurkunst (WAK) zijn er optredens van alle harmonie- en
fanfareverenigingen van de gemeente Bergen op Zoom, tussen 13:30 en 16:50 uur gelijktijdig op het Beursplein en het Gouvernementsplein. Harmonie EMM, Kolpingszonen, Concordia, Sint Cecilia Eensgezindheid, St. Antonius, blazersensemble Dal Segno en fanfare Euphonia vermaken jong en oud met een afwisselend programma. De samenwerking tussen de muziekverenigingen, de organisatie van ProefMei en het CKB zorgt voor een bijzondere bijdrage aan onze cultuur. Aansluitend aan het programma is er om 16:50 uur een gastoptreden op het Beursplein van het jeugdorkest uit zusterstad Oudenaarde.
Zie ook www.proefmei.nl

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl