1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Van verlegen Musical Kid naar ‘populairste meisje’ - Interview met Emma Hopmans

Van verlegen Musical Kid naar ‘populairste meisje’ - Interview met Emma Hopmans

Gepubliceerd op: 11 februari 2022
Van verlegen Musical Kid naar ‘populairste meisje’ - Interview met Emma Hopmans

CKB Theatercursist Emma Hopmans (14 jaar) bereidt zich voor op haar rol in een stuk dat haar Theaterlab-groep zelf geschreven heeft. “Ik speel een populair meisje dat meegaat met een busreisje en de hele dag op haar mobiel zit. Ik maakt echt overal foto’s van en dat gaat prima totdat we in een crash belanden … Vanaf dat moment wordt het mysterie steeds griezeliger! Wat er dan gebeurt vertel ik nog niet, want ‘Verdwaald’ gaat op 22 april in de CKB Theaterzaal in première. Hopelijk weer met veel publiek, want het applaus en de extra energie heb ik erg gemist.” 

Voor Emma is dit al haar 9e theaterseizoen bij het CKB. “Ik ben begonnen als een verlegen Musical Kid en ging na 4 jaar door naar het Theaterlab, waar we samen met de docent de voorstelling zelf maken. Eigenlijk weet ik niet meer hoe ik bij het CKB terecht kwam. Vast door een tip van mijn moeder, want ze zag me als kleuter elke dag zingen en acteren op een zelfgebouwd podium. En met play-mobile en lego maakte ik mijn toneelstukjes.
Als 6-jarige deed ik voor het eerst mee met een CKB musical: als dwerg in ‘Sneeuwwitje en hoe het verder ging.’ Sindsdien heb ik heel wat rollen gespeeld. Tijdens de Theaterdriedaagse brengen we een stuk 2 keer en kunnen we met een speciale passe-partout de voorstellingen van de andere theatergroepen zien. We zitten dan een heel weekend in het CKB, heel gezellig!”

Het hele interview met Emma en met andere cusisten vind je hier.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl