1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Schrijfworkshop Dichter bij de vrijheid op 2 en 9 april in CKB

Schrijfworkshop Dichter bij de vrijheid op 2 en 9 april in CKB

Gepubliceerd op: 01 januari 2019

Deze activiteit is inmiddels geweest.

Komt jouw gedicht in de 4 mei-voorstelling?
Schrijfworkshop Dichter bij de vrijheid

Hoe geef je woorden aan de verschrikkingen van een oorlog? Waaraan denk je als je twee minuten stil bent? Wat betekent herdenken en vrijheid voor je? Doe mee met de schrijfworkshop ‘Dichter bij de vrijheid’ en wie weet hoor je jouw gedicht tijdens de 4 mei-voorstelling in De Maagd. 
Elk jaar herdenken we op 4 mei de slachtoffers van de oorlog en vieren we de vrijheid op 5 mei. Op de Dam en op andere plaatsen in heel Nederland lezen jongeren gedichten voor over wat die data voor hen betekenen. Dat gebeurt dit jaar ook door jongeren in Bergen op Zoom en het zou zomaar kunnen dat die nu jouw gedicht voordragen.

Voor jong en oud
De workshop is voor iedereen, jong en oud. In twee bijeenkomsten schrijf je een of twee gedichten over wat herdenken en vrijheid voor jou betekenen. Uit alle inzendingen kiest een jury drie gedichten die op 4 mei voorgelezen worden door jongeren van het CKB Theaterlab. Dit gebeurt tijdens de gratis toegankelijke 4 mei-voorstelling in theater De Maagd die elk jaar na de herdenking plaatsvindt.

Schrijven vanuit beelden
De workshop wordt georganiseerd door Schrijven en Schrappen i.s.m. het Cultuurbedrijf. De workshop bestaat uit twee delen. Bij de eerste bijeenkomst op 2 april gaan we in op de verschillende dichtvormen en oefenen we met schrijven vanuit beelden. In de tweede bijeenkomst op 9 april geven we feedback op de teksten. De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.00 uur in de CKB foyer, Burg. Stulemeijerlaan 3 in Bergen op Zoom.

De workshop wordt gegeven door Rianne Acda, docent creatief schrijven. Kosten 15,00 euro. Meer informatie of aanmelden: rianne@schrijvenenschrappen.nl

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl