1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Meedoen en presentaties tijdens OPEN 2019 in weekend van 30 maart

Meedoen en presentaties tijdens OPEN 2019 in weekend van 30 maart

Gepubliceerd op: 01 januari 2019
Meedoen en presentaties tijdens OPEN 2019 in weekend van 30 maart

Deze activiteit is inmiddels geweest.

In het weekend van 30 en 31 maart 2019 staan de Blokstallen 3, Gebouw-T, het CKB en het Wilhelminaveld bol van de activiteiten voor een breed publiek. Jong en oud kunnen zich komen vermaken rond het Wilhelminaveld bij het event ‘OPEN 2019’. Dit is de vierde editie. Verenigingen krijgen een gratis podium om zich in de spotlight te zetten voor een breed publiek.

Op 30 maart start het (gratis) CKB programma om 11:15 uur in ons eigen gebouw aan de Burg. Stulemeijerlaan. Op 31 maart presenteert de CKB Popschool zich in Gebouw-T.

Zelf meedoen

11:15 - 13:00 in lokaal 1.5
Workshop greenscreen "Kom Je Van Mars" o.l.v. Anton Watzeels
Maak kennis met de greenscreen filmtechniek! Acteren in een filmpje gemaakt met een iPad in de wereld van je eigen tekening.
Bijvoorbeeld zoals in deze filmpjes.

11:30 - 12:15 in dansstudio 0.4
Mee-doe-les Moderne Dans Kids (7-9 jaar) o.l.v. Greetje Dietvorst
Je danst vanuit de muziek (die je vast herkent), vanuit jouw lijf, met jouw fantasie. Draaien, vallen, rollen, zweven, dan weer strak en dan weer vloeiend. Je danst gezellig 45 miniuten met andere kinderen en werkt tegelijkertijd aan je houding en conditie op de muziek van nu.

Presentaties in de CKB Theaterzaal

12:00 - 12:15
Klarinetensemble o.l.v. Rianne van Tienen
Klarinetcursisten van dit ensemble laten je een kwartier lang genieten van hun samenspel. 

12:30 - 12:45
CKBeentjes o.l.v. Silvia de Groot
CKBeentjes is de presentatiegroep van de meest gevorderde balletcursisten. Hun optredens zijn divers; het kan een onderdeel zijn van een voorstelling in De Maagd zoals de 4 mei herdenkingsvoorstelling of ter opluistering van een plaatselijk (cultureel) evenement zoals De nacht van de geschiedenis of een Vierschaar-productie. Of gewoon, zoals vandaag, een thuiswedstrijd.

13:00 - 13:20
Wereldmuziekensemble o.l.v. Laurens Zitman
Onder leiding van Laurens Zitman (Nederlander met roots in Zuid-Amerika) hoor je repertoire uit alle windstreken: melancholieke muziek uit Oost-Europa, swingende muziek uit Zuid-Amerika, de Caraïben, Arabische landen, Azië ...

13:30 - 14:00
Zang Lichte Muziek o.l.v. Yvonne Rooda
Cusrsisten zingen hun eigen favoriete muziek onder muzikale begeleiding (piano) van hun docente Yvonne Rooda. Het repertoire varieert van pop tot musical.

14:15 - 15:30
Filmpresentatie Vincent van den Ouden
Vincent van den Ouden is een oud-theatercursist van het CKB. Na zijn studie Sociaal Cultureel Werk is hij gaan studeren aan de filmschool te Brussel.
Gedurende deze studie heeft Vincent een flink aantal korte films gemaakt. Tijdens de filmpresentatie deze middag vertelt hij over het tot stand komen van de films, maar ook wat niet goed is gegaan tijdens het maakproces of juist heel verrassend goed gelukt is. De kijker krijgt dus een uniek kijkje in de filmkeuken. Iets meer hierover kun je hier lezen.

CKB Popschool
In Gebouw-T presenteert de CKB Popschool zich zondagmiddag 31 maart op het grote podium. Er spelen dan diverse bands in het gebouw waar ze normaal gesproken elke maandag repeteren. Je bent die dag ook van harte welkom om een kijkje in de studio en oefenruimtes van Gebouw-T te komen kijken of een dansje wagen tijdens de silent disco. Ze zijn open van 12:00 tot 17:00 uur.

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl