1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Maanlanding Negatief en Positief

Maanlanding Negatief en Positief

Gepubliceerd op: 01 december 2016

Stel je voor dat je met een raket naar de maan wordt geschoten.
Je komt aan op de maan, wat zou je dan zien? Natuurlijk de raket, misschien wel een maanbasis, een maanauto en een andere astronaut. Ook zie je maankraters en in de verte sterren en een mooie planeet: de Aarde.
Er is een probleempje: Het scherm van de ruimtehelm maakt alles negatief. Hoe zit het dan met de schaduw? Wat donker is wordt licht, wat licht is wordt donker. Ook kleuren veranderen. Paars wordt groen en groen paars. Oranje wordt blauw en blauw-oranje. De tegenovergestelde wereld dus. De kinderen hebben hier een mooie “negatieve” tekening van gemaakt met potlood en aquarelpotloden.



De tekeningen werden op de ‘maanbasis CKB’ ingescand, in de computer positief gemaakt en uitgeprint. Zo kunnen ze op Aarde toch nog zien hoe de Maan er echt uitziet. Een knappe prestatie van onze astronauten. Je vindt alle tekeningen op deze pagina en ook hier.



Het plekje op aarde waar je de tekeningen in het echt kunt zien is De Maagd. De expositie is op zondag 18 december tijdens de voorstelling André het astronautje. Dat is het verhaal van André Kuipers met liedjes van Claudia de Breij voor 3 jaar en ouder.

De tekeningen zijn gemaakt tijdens het Jeugdatelier op de woensdagmiddag:
13:15-14:30 uur 6-8 jaar
14:45-16:15 uur 8-10 jaar
16:30-18:00 uur 10-12 jaar

Vragen?
0164 277670 of ckb@bergenopzoom.nl